Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
No menu items!

Ολιγωρία της διοίκησης καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο μετρό

Προβλήματα σε συρμούς, σοβαρές ελλείψεις κι ολιγωρία από πλευράς διοίκησης καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες μετά και το τρίτο περιστατικό με ακινητοποιημένο συρμό του μετρό λόγω βλάβης.

Επί 10 ολόκληρες ώρες παρέμεινε ακινητοποιημένος συρμός, ο οποίος υπέστη βλάβη εν κινήσει στη γραμμή 2 του μετρό κοντά στον σταθμό Μεταξουργείο, στις 4 Μαΐου.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε στα ρουλεμάν, τα οποία έσπασαν από τους τροχούς όσο αυτός πλησίαζε το σταθμό του Μεταξουργείου.

Επιβάτες και μηχανοδηγός ακουσαν ένα δυνατό θόρυβο κι αμέσως ο συρμός ακινητοποιήθηκε. Ακολούθως σταθμάρχης, οδηγός κι επόπτες εκκένωσαν τον συρμό κι οδήγησαν τους επιβάτες σε ασφαλές σημείο.


Σύμφωνα με τον τεχνικό έλεγχο διαπιστώθηκε πως είχαν σπάσει τα ρουλεμάν στα φορεία. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τη διοίκηση εξηγήσεις για το περιστατικό όμως παρά τις συνεχείς οχλήσεις δεν έλαβαν καμία σαφή απάντηση κι αποφάσισαν οι ίδιοι να μειώσουν τις ταχύτητες που αναπτύσσουν από τα 80 στα 60χλμ/ώρα.

Ανάλογο περιστατικό, σύμφωνα με τους ίδιους τους εργαζόμενους, είχε γίνει και τον Σεπτέμβριο του 2020.

Νέο περιστατικό με ακινητοποιημένο συρμό μέσα σε τούνελ

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση των εργαζομένων πριν από δύο ημέρες ένας ακόμη συρμός του μετρό ακινητοποιήθηκε μέσα σε τούνελ λόγω βλάβης.

«Ο Διευθύνων Σύμβουλος για ακόμα μια φορά περί άλλων τυρβάζει, φαίνεται απασχολείται με σημαντικότερα ζητήματα που ανάγονται στο μέγιστο βαθμό αναξιοκρατίας, με την τοποθέτηση συναδέλφου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέση Διευθυντή μέσα από τον κομματικό σωλήνα προσβάλλοντας το σύνολο των εργαζομένων.

Είναι πρωτόγνωρη η εμμονή του σε μια τοποθέτηση που όμοιά της δε συναντάται εντός της εταιρίας διαχρονικά», σημειώνουν εμφατικά οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και επισημαίνουν πως το τελευταίο διάστημα δεν έχουν ούτε βενζίνη.

Τα σωματεία εργαζομένων, δια των εκπροσώπων τους, επί μήνες κάνουν λόγο για σοβαρές ελλείψεις σε ανταλλακτικές, ελλιπείς συντηρήσεις των οχημάτων και καλούν τη διοίκηση να λάβει άμεσα μέτρα προκειμένου να μη συμβεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός.

ΠΗΓΗmoveo.gr

Τελευταία Νέα

Θεσσαλονίκη: Έρχεται Προαστιακός στα Δυτικά – 19 νέοι σταθμοί, σε ποιες περιοχές

Το μεγάλο σιδηροδρομικό έργο θα καλύψει τις περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης και μαζί με...

Ακινητοποιήθηκε για μια ώρα το τρένο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη λόγω φωτιάς

Ταλαιπωρία στις ράγες έζησαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας Αθήνα προς Θεσσαλονίκη που ακινητοποιήθηκε για...

Κοινό δελτίο τύπου ΟΣΕ-Hellenic train

21 Ιουνίου 2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης των δυο πλευρών στην οποία συμμετείχαν...

Παρόμοια Θέματα