Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Το Επιμελητήριο Δράμας προτείνει την λύση της γραμμής Νέα Ζίχνη – Αμφίπολη

Λύση για να μην εξαιρεθούν από τη νέα χάραξη της Σιδηροδρομικής Εγνατίας Δράμα και Σέρρες, προτείνει το Επιμελητήριο Δράμας.

Μάλιστα την πρόταση για την λύση της γραμμής Νέα Ζίχνη – Αμφίπολη υπογράφει ο πρόεδρος Στέφανος Γεωργιάδης κι έχει άμεσο αποδέκτη τον δικό μας Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Η πρόταση αναφέρει προλογικά τα εξής:

«Η επιλογή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να σχεδιάσει την νέα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Τοξότες ως τμήμα της Ανατολικής Σιδηροδρομικής Εγνατίας με την νέα διαδρομή Θεσσαλονίκη – Γαλλικός – Αμφίπολη – Αμυγδαλεώνας – Ν. Καρβάλη – Τοξότες, ενώ διορθώνει τα προβλήματα της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής όσον αφορά την ανάγκη σύνδεσης του λιμένα της Καβάλας και την ανάγκη σημαντικής συντόμευσης της συνολικής διαδρομής, αφήνει εκτός των πλεονεκτημάτων αυτών, τα σημαντικά αστικά κέντρα της Βορειοανατολικής Ελλάδας Δράμα και Σέρρες.

Το έργο αναβάθμισης της υφιστάμενης γραμμής Δράμα – Σέρρες – Θεσσαλονίκη μερικώς αποκαθιστά μεν το πρόβλημα, αλλά δεν ολοκληρώνει την έννοια του έργου στην βάση των συνδυαστικών μεταφορών».

Δεδομένου ότι ο σχεδιασμός της γραμμής της νέας χάραξης, έχει ολοκληρωθεί και το έργο βρίσκεται σε φάση έναρξης διαδικασίας υλοποίησης, το Επιμελητήριο προτείνει μία λύση που μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και σε αυτό το σημείο του έργου.

Ποιά είναι αυτή;

Η παλαιά γραμμή Νέα Ζίχνη – Αμφίπολη είναι το κλειδί που επιλύει το πρόβλημα λοιπόν και μάλιστα περισσότερο εύκολα από οποιαδήποτε άλλη λύση με νέες χαράξεις

Γιατί λοιπόν να μην την εξετάσουμε;

ΠΗΓΗe-vima.g

Τελευταία Νέα

Οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι θα παραμείνουν υπό κρατικό έλεγχο

Η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ιταλίας, Ferrovie dello Stato, θα παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο,...

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Παρόμοια Θέματα