Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021
No menu items!

Νυχτερινά τρένα από το Άμστερνταμ στην Ζυρίχη από τα τέλη του 2021

Νυχτερινά τρένα θα εκτελούν δρομολόγια από το Άμστερνταμ προς την Ελβετία από τα τέλη του 2021 ή τις αρχές του 2022, όπως επιβεβαίωσαν οι Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι (NS).

Σε συνεργασία με τους  Ελβετικούς Ομοσπονδιακούς Σιδηρόδρομους (SBB), Αυστριακούς Ομοσπονδιακούς Σιδηρόδρομους (ÖBB) και Γερμανικούς Σιδηρόδρομους(DB), το σχέδιο είναι να εκτελούνται δρομολόγια από Άμστερνταμ – Ζυρίχη κάθε βράδυ, ταξιδεύοντας μέσω της περιοχής Ρήνου-Ρουρ, καθώς και μέσω του Ντίσελντορφ , της Κολωνίας και της Βασιλείας.

Η NS αναφέρει ότι τόσο η Βασιλεία όσο και η Ζυρίχη είναι δημοφιλείς προορισμοί αναψυχής και επιχειρήσεων και ότι επί του παρόντος οι επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην ελβετική πρωτεύουσα πρέπει να αλλάξουν τρένο αρκετές φορές. Το απευθείας τρένο θεωρείται επίσης ως ένας τρόπος για να ανοίξουν περαιτέρω προορισμοί για τους επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων άλλων περιοχών της Ελβετίας και της Ιταλίας.

Οι εταίροι οριστικοποιούν επί του παρόντος τις λεπτομέρειες της νέας υπηρεσίας, όπως το χρονοδιάγραμμα, ο προγραμματισμός του προσωπικού και  τυχόν απαιτούμενες τροποποιήσεις του στόλου.

Η συνεχιζόμενη επιτυχία των νυχτερινών τρένων στην Ευρώπη υπογραμμίζεται από την ÖBB, η οποία αναφέρει ότι από την επανέναρξη των διεθνών νυχτερινών σιδηροδρομικών συνδέσεων στα τέλη Μαΐου, έχει καταγράψει αυξανόμενες κρατήσεις για τις υπηρεσίες Nightjet από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Σχεδόν 50.000 εισιτήρια έχουν κλειστεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες, λέει ο φορέας εκμετάλλευσης, και η πρόσφατη έναρξη του Nightjet Βιέννη/Ίνσμπρουκ – Άμστερνταμ λειτούργησε ως “τούρμπο” για τις κρατήσεις. Από την έναρξη του, στις 24 Μαΐου υπήρξαν 400.000 επισκέψεις στο nightjet.com, λέει η ÖBB.

Με την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών του Covid-19 στις γειτονικές χώρες, η ÖBB αναμένει ένα δυναμικό καλοκαίρι για τα Nightjet, δεδομένου ότι τα τρένα που εξυπηρετούν το Άμστερνταμ, τη Ρώμη και τη Βενετία είναι ήδη τα περισσότερο δημοφιλή.

The post Τα νυχτερινά τρένα Άμστερνταμ – Ζυρίχη θα μπορούσαν να ξεκινήσουν αργότερα φέτος appeared first on International Railway Journal.

Τελευταία Νέα

ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η ΚΑΤΑ ΜΟΛΙΣ 2% ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ26/7/21ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η ΚΑΤΑ ΜΟΛΙΣ 2% ΑΥΞΗΣΗ...

Γερμανία: Ο σοβιετικός κατασκοπευτικός ατμοκίνητος σιδηρόδρομος που λειτουργεί ακόμη

(CNN) - Βαθιά μέσα στα πυκνά καταπράσινα δάση των κεντρικών βουνών Mittelgebirge της Γερμανίας...

Φόρουμ για την προώθηση πληρωμών ανοικτού βρόχου για τις δημόσιες μεταφορές

Στόχος του φόρουμ είναι να προωθήσει την υιοθέτηση πληρωμών ανοικτού βρόχου στα δίκτυα δημόσιων...

Παρόμοια Θέματα