Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021
No menu items!

FS ITALIANE: ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ

Οι Ιταλικοί Κρατικοί Σιδηρόδρομοι (Ferrovie dello Stato, FS) και η JSC Oυκρανικοί Σιδηρόδρομοι υπέγραψαν ευρύτατο μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο περιλαμβάνει δραστηριότητες κατάρτισης και παροχής συμβουλών.

Η συμφωνία υπεγράφη, ταυτόχρονα, στην ουκρανική πρεσβεία στη Ρώμη από τους εκπροσώπους των ιταλικών σιδηροδρόμων και στο Κίεβο, μέσω βίντεο, από τους εκπροσώπους των ουκρανικών σιδηροδρόμων. Η συμφωνία προβλέπει τη συνεργασία για την εξαγωγή της τεχνολογικής, λειτουργικής και μηχανολογικής τεχνογνωσίας του ιταλικού ομίλου στην Ουκρανία, με στόχο την ανάπτυξη και ενίσχυση καινοτόμων λύσεων στις υποδομές και τις σιδηροδρομικές μεταφορές της χώρας, ιδίως σε ό,τι αφορά τις υψηλές ταχύτητες. Η υπογραφή της συμφωνίας αντιπροσωπεύει το κλίμα συνεργασίας μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, το οποίο έχει ήδη επιβεβαιωθεί κατά τη διάρκεια της Μικτής Επιτροπής Ιταλίας-Ουκρανίας, που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020.

Το μνημόνιο θα μπορούσε να αποτελέσει το πρώτο βήμα για την εξαγωγή της ιταλικής αριστείας και τεχνογνωσίας στον τομέα των μεταφορών και των υψηλών ταχυτήτων στην Ουκρανία, ενισχύοντας έτσι την παρουσία του ιταλικού ομίλου στο εξωτερικό. Οι ουκρανικές αρχές, στην πραγματικότητα, σκοπεύουν να αναπτύξουν μια γραμμή υψηλής ταχύτητας περίπου 900 χιλιομέτρων, που από την Οδησσό θα φτάσει στα σύνορα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω Κιέβου και Λβιβ. Όπως αναφέρει η  FS, αυτό ώθησε την JSC Ukrainian Railways να αναζητήσει εταιρείες αριστείας παγκοσμίως που να είναι σε θέση να εκπονήσουν μελέτες και να σχεδιάσουν τη γραμμή. Μεταξύ των υποψηφίων για να παίξει το ρόλο του μελετητή είναι η Italferr, μια τεχνική εταιρεία του ομίλου FS Italiane που δραστηριοποιείται ήδη σε πολλές διεθνείς αγορές.

Maria Grazia Rutigliano

Τελευταία Νέα

Φόρουμ για την προώθηση πληρωμών ανοικτού βρόχου για τις δημόσιες μεταφορές

Στόχος του φόρουμ είναι να προωθήσει την υιοθέτηση πληρωμών ανοικτού βρόχου στα δίκτυα δημόσιων...

H ιταλική κυβέρνηση επιβάλλει το «πράσινο πάσο» σε πλοία, τρένα και αεροπλάνα

Σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι προτίθεται να επιβάλει...

ΙΟΒΕ: Ποια είναι η «ποιότητα» υποδομών και κτιριακού αποθέματος – Τι «βλέπει» για τα ακίνητα

Σημαντικά περιθώρια βελτίωσης της ποιότητας των υποδομών και του κτιριακού αποθέματος διαπιστώνει, μεταξύ άλλων...

Παρόμοια Θέματα