Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
No menu items!

Γαλλία: Εντυπωσιακές εικόνες από τον εκτροχιασμό τρένου που μετέφερε χημικά στις Αρδέννες

Σύγκρουση μεταξύ μιας εμπορικής αμαξοστοιχίας που μετέφερε χημικά και ενός βαρέως φορτηγού οχήματος που ρυμουλκούσε ένα σκάφος σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στις Αρδέννες της Γαλλίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο οδηγός της αμαξοστοιχίας.

Το ατύχημα συνέβη γύρω στις 3 π.μ. σε ισόπεδη διάβαση σε δρόμο του διαμερίσματος, μεταξύ των κοινοτήτων Rumigny και Liart, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η νομαρχία των Αρδεννών.

Κατά τη σύγκρουση, η οποία προκάλεσε πυρκαγιά που τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από την πυροσβεστική υπηρεσία στο ρυμουλκούμενο του φορτηγού, “επτά βαγόνια εκτροχιάστηκαν και τρεις δεξαμενές είχαν διαρροή φωσφορικού οξέος”. 

Το ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα τη ρύπανση του ποταμού, σύμφωνα με τη νομαρχία. “Από τις τρεις διαρροές φωσφορικού οξέος που παρατηρήθηκαν αρχικά, η μία έχει διαχυθεί και οι άλλες δύο περιορίστηκαν από την πυροσβεστική υπηρεσία”, όπως ανέφερε η Νομαρχία.

“Η τοποθέτηση ενός πώματος από την πυροσβεστική επέτρεψε την προσωρινή κατακράτηση του υγρού, χωρίς να μπορεί να αποτραπεί εντελώς η ροή του στον κοντινό ποταμό, όπου παρατηρείται θάνατος ψαριών έως και 1 χλμ. στην κοίτη του ποταμού, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος επιπτώσεων για τις λεκάνες απορροής νερού στις Αρδέννες”, προστίθεται. 

Οι υπηρεσίες εντόπισαν επίσης διαρροή ντίζελ από τη μηχανή του τρένου. Η άντληση θα ξεκινήσει, παρά τις “δυσκολίες πρόσβασης στην ατμομηχανή από το δρόμο”. Οι μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν “επιβεβαίωσαν ότι το ατύχημα δεν προκάλεσε ατμοσφαιρική ρύπανση”.

Η αποκατάσταση των σιδηροδρομικών εγκαταστάσεων θα διαρκέσει 10 έως 15 ημέρες. Εν τω μεταξύ, η SNCF δρομολογεί λεωφορεία αντικατάστασης για τους επιβάτες και εναλλακτικές διαδρομές για τα εμπορεύματα. Το κολύμπι απαγορεύεται στις κοινότητες Rumigny και Hannappes.

Τελευταία Νέα

Ξεκινούν οι εργασίες στην γραμμή του Τρένου Πηλίου

Αυτοψίες Δημάρχου Νοτίου Πηλίου- Διευθύνοντα Συμβούλου ΟΣΕ Τελικές αυτοψίες και επιμετρήσεις στη γραμμή του Τρένου...

Ο ΔΕΣΦΑ για το «μπάζωμα» στα Τέμπη: Ο αγωγός διέρχεται παράλληλα σε απόσταση 10 περίπου μέτρων από τις σιδηροδρομικές γραμμές

Ο ΔΕΣΦΑ είναι ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου. Συνεπώς είναι η καθ' ύλην...

Χρ. Σταϊκούρας στο Πρώτο Πρόγραμμα : Σε δύο χρόνια η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου – Ο Ντάνιελ μάς πήγε δυο χρόνια πίσω

Στην επόμενη διετία αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου στο τμήμα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, εξαιτίας...

Παρόμοια Θέματα