Παρασκευή, 16 Μαΐου, 2025
No menu items!

Αλεξανδρούπολη: Γιατί καταφθάνουν τρένα γεμάτα με αμερικανικά άρματα μάχης

Μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να καταφθάσουν στην Αλεξανδρούπολη 8 αμαξοστοιχίες γεμάτες με αμερικανικά άρματα μάχης και στρατιωτικά οχήματα.

Ξεκίνησε από χθες η επιχείρηση μεταφοράς από διάφορες χώρες των Βαλκανίων και άλλες της Ευρώπης, αμερικανικών αρμάτων και οχημάτων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να φορτωθούν στη συνέχεια σε μεταγωγικό που θα καταπλεύσει από τις ΗΠΑ.

Οκτώ αμαξοστοιχίες

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, μέχρι τις 5 Ιουλίου θα καταφθάσουν συνολικά 8 αμαξοστοιχίες με άρματα και διάφορα άλλα οχήματα.

Προχθές έφτασε η πρώτη από αυτές, όπως φαίνεται στο βίντεο και στις φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Μητακίδη, από την περιοχή της Νέας Βύσσας.

Και νταλίκες

Παράλληλα με τη χρησιμοποίηση του σιδηροδρόμου για τη μεταφορά προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης του στρατιωτικού υλικού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε διάφορες ασκήσεις του ΝΑΤΟ, σε εξέλιξη βρίσκεται και μεταφορά με νταλίκες άλλων στρατιωτικών οχημάτων μέσω του κάθετου άξονα Ορμενίου – Αρδανίου και της Εγνατίας οδού.

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΠ-ΠΕΠ.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,                              Έπειτα από αρκετό...

Γραμματίδης (πρώην πρόεδρος ΟΣΕ) για πόρισμα ΕΜΠ: Λύνεται το μυστήριο οριστικώς και δεν δικαιώνονται οι σειρήνες

«Από τα βίντεο τα οποία είχαν κυκλοφορήσει πριν από λίγο καιρό, φαινόταν ότι δεν...

Παραδόθηκε το πόρισμα Καρώνη (ΕΜΠ) για τα Τέμπη: Τα έλαια σιλικόνης μπορούν να δημιουργήσουν πυρόσφαιρα -Δείτε όλη την έκθεση

Παραδόθηκε στον εφέτη ειδικό ανακριτή Λάρισας Σωτήρη Μπακαΐμη το πόρισμα του καθηγητή του ΕΜΠ...

Παρόμοια Θέματα