Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Ο οδοντωτός μπορεί να φέρει στα Καλάβρυτα τον all season τουρισμό που ζητά!

Η πρόταση του ΟΣΕ για να χαρακτηριστεί η γραμμή ως τουριστική έχει μεγάλες προοπτικές

Τη δυνατότητα να γίνουν τα Καλάβρυτα ένας ξεχωριστός τουριστικός πόλος, όχι μόνο για τους χειμερινούς μήνες, αλλά και όλον τον χρόνο, θα δώσει η προοπτική του χαρακτηρισμού της γραμμής Διακοπτό – Καλάβρυτα, ως τουριστικής.

Είναι μία πρόταση που έχει κάνει ο ΟΣΕ, έχοντας έρθει σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, αλλά και τους επαγγελματίες τόσο των Καλαβρύτων, όσο και της Αιγιαλείας, καθώς πρόκειται για έργο αναπτυξιακό που θα δώσει πνοή σε όλη την περιοχή.

Ο χαρακτηρισμός της σιδηροδρομικής αυτής γραμμής πάνω στις οποίες προχωρά το ιστορικό τρένο του Οδοντωτού για να ανέβει από το Διακοπτό στα Καλάβρυτα, περνώντας μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού και από την καρδιά του βουνού, εκτιμάται ότι θα αυξήσει τα δρομολόγια τα οποία μέχρι ώρας είναι ελάχιστα.

Με τον χαρακτηρισμό της γραμμής ως τουριστικής εκτιμάται ότι τα δρομολόγια θα αυξηθούν στα έξι – εφτά την ημέρα, εφόσον φυσικά υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον από το επιβατικό κοινό.

Η αύξηση του ενδιαφέροντος μπορεί να επιτευχθεί με προβολές και αντίστοιχες καμπάνιες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Η αγάπη, άλλωστε, του κοινού και ειδικότερα των ξένων τουριστών για τον Οδοντωτό είναι δεδομένη.

Αν λοιπόν πάνε όλα καλά τότε ο Οδοντωτός που έχει χωρητικότητα γύρω στα 150 άτομα θα μπορεί να μεταφέρει σε καθημερινή βάση με τα έξι εφτά δρομολόγια του, τουλάχιστον 600 με 700 άτομα την ημέρα.

Καταλαβαίνει εύκολα κανείς τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την αγορά των Καλαβρύτων, τα μαγαζιά, αλλά και τα ξενοδοχεία της, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η τουριστική κίνηση μειώνεται κατακόρυφα.

Ο Οδοντωτός θα δώσει έναν all season τουρισμό, την λύση δηλαδή πάνω σε ένα χρόνιο ζήτημα που απασχολεί την περιοχή και τους τουριστικούς παράγοντες της πόλης.

Ο Οδοντωτός μπορεί να φέρει στα Καλάβρυτα τον all season τουρισμό που ζητά!

Τα οφέλη για το Διακοπτό και την Αιγιάλεια

Τα οφέλη παράλληλα θα είναι σημαντικά και για το Διακοπτό, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι οι τουρίστες που θα ανέβουν ή θα κατέβουν από τον Οδοντωτό θα θέλουν σίγουρα να κάνουν μία βουτιά στη θάλασσα του όμορφου χωριού.

Πλεονεκτήματα όμως θα υπάρξουν και για τα ορεινά χωριά που μεσολαβούν στην διαδρομή μεταξύ Διακοπτού και των Καλαβρύτων αφού μέσα από το έργο αυτό θα ανακαινιστούν και θα ανασκευαστούν παλιοί και ιστορικοί σιδηροδρομικοί σταθμοί, ενώ η διαδρομή του κάθε δρομολογίου θα περιλαμβάνει και στάσεις για όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τα μέρη αυτά.

Ο Οδοντωτός μπορεί να φέρει στα Καλάβρυτα τον all season τουρισμό που ζητά!

Παγκοσμίως γνωστή η γραμμή

Θυμίζουμε ότι η γραμμή Διακοπτό – Καλάβρυτα είναι παγκόσμια γνωστή, την γνωρίζουν οι λάτρεις των ταξιδιών με τρένο και έχει χαρακτηριστεί σαν μία από τις ομορφότερες διαδρομές του κόσμου, με το συγκεκριμένο μέσο, έχοντας γίνει θέμα σε μεγάλα διεθνή ταξιδιωτικά περιοδικά.

Η πρόταση από τον ΟΣΕ έχει φτάσει ήδη στα γραφεία του υπουργείου Υποδομών που θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις. Όμως θα πρέπει και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ταυτιστεί και αυτή με την όλη κατεύθυνση, αυξάνοντας τα δρομολόγια του τρένου σε πρώτη φάση. Για την ώρα είναι μόλις δύο για τις καθημερινές ημέρες, ενώ τα Σαββατοκύριακα είναι να ανέβουν στα τρία…

Τελευταία Νέα

Ενημέρωση του Υπουργείου Μεταφορών για την παραίτηση του προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο πρόεδρος του Ε.Ο.Δ.Α.Σ.Α.Α.Μ., κ. Αθανάσιος Μπίνης, υπέβαλλε την παραίτησή του, στις 19 Μαρτίου...

Σε δίκη δύο Βολιώτες γιατροί για την αναρρωτική άδεια που έδωσαν στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Ποινική δίωξη σε βάρος των δύο γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου για φερόμενη εμπλοκή τους...

Σταϊκούρας: Ο ΟΣΕ το πιο προβληματικό στοιχείο στην Ελλάδα -Δρομολογούνται προσλήψεις

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο Νίκος...

Παρόμοια Θέματα