Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Καταστροφική κακοκαιρία στη Γερμανία, η κυκλοφορία των τρένων διακόπηκε σε πολλές περιοχές

Δραματική κατάσταση στη Γερμανία λόγω κακοκαιρίας.

Οι καταιγίδες στα δυτικά της χώρας προκάλεσαν διαταραχές στη σιδηροδρομική κυκλοφορία σε ολόκληρη τη χώρα. Για παράδειγμα, πολλές γραμμές που διασχίζουν την περιοχή του Ρουρ είναι αδιάβατες και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός στο Χάγκεν είναι κλειστός. Η διαδρομή Κολωνία-Βρυξέλλες είναι επίσης κλειστή.

Οι συνεχείς πλημμύρες και οι βροχές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και τη Ρηνανία-Παλατινάτο έχουν επίσης τεράστιο αντίκτυπο στην εγχώρια σιδηροδρομική κυκλοφορία. Η DB Bahn ζήτησε την αναβολή των δρομολογίων από και προς τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, εάν είναι δυνατόν. Λόγω του κλεισίματος των γραμμών, πολλά δρομολόγια του S-Bahn και των περιφερειακών γραμμών δεν λειτουργούν ή λειτουργούν σε περιορισμένο βαθμό, όπως ανακοίνωσε η ίδια η DB.
Η σιδηροδρομική γραμμή Κολωνία-Βούπερταλ-Χάγκεν-Ντόρτμουντ είναι επί του παρόντος αποκλεισμένη. Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός στο Χάγκεν έκλεισε λόγω διείσδυσης νερού.

Επιπλέον, τα τρένα δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στη διαδρομή από την Κολωνία προς το Koblenz μέσω του κεντρικού σταθμού της Βόννης. Υπάρχουν επίσης σημαντικοί περιορισμοί στη διαδρομή από την Κολωνία προς το Ντόρτμουντ μέσω της περιοχής του Ρουρ. Τα τρένα από τα βόρεια και ανατολικά τερματίζουν στο Münster, το Hamm και το Dortmund. Από το νότο, οι συνδέσεις καταλήγουν στο Koblenz ή στην Κολωνία.

Η διεθνής υπεραστική κυκλοφορία από και προς τις Βρυξέλλες έχει επίσης διακοπεί. Τα επηρεαζόμενα υπεραστικά τρένα ακυρώθηκαν μεταξύ του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της Κολωνίας και των Βρυξελλών-Midi.

Σε πολλά σημεία υπάρχουν πλημμυρισμένες αποβάθρες, διάφορα προβλήματα και ζημιές στα λειτουργικά συστήματα.

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα