Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Γερμανικά και Βελγικά σιδηροδρομικά δίκτυα έχουν διακοπεί από τις καταστροφικές πλημμύρες

Σιδηροδρομικές γραμμές σε όλη τη Γερμανία και το Βέλγιο έκλεισαν και η κυκλοφορία διακόπηκε, καθώς οι βροχοπτώσεις ρεκόρ στη δυτική Ευρώπη προκάλεσαν το υπερχείλιση των ποταμών, προκαλώντας καταστροφές στην περιοχή.

Τα γερμανικά κρατίδια Ρηνανία-Παλατινάτο και Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και οι βελγικές επαρχίες Ναμούρ, Λουξεμβούργο και Λιέγη επλήγησαν περισσότερο. Οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (DB) δηλώνουν ότι εξακολουθούν να αξιολογούν την κλίμακα των ζημιών, η οποία δεν θα γίνει γνωστή μέχρι να υποχωρήσουν τα νερά των πλημμυρών, αλλά τουλάχιστον 600 χιλιόμετρα σιδηροδρομικών γραμμών έχουν επηρεαστεί μόνο στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γερμανία, ενώ τουλάχιστον 12 νεκροί υπάρχουν στο Βέλγιο, ενώ εκατοντάδες αγνοούνται ακόμη.

Η DB αναφέρει ότι οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε γραμμές, διακόπτες, εξοπλισμό σηματοδότησης, σταθμούς και σηματοδότες σε πολλά μέρη της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και της Ρηνανίας-Παλατινάτου. Όλοι οι διαθέσιμοι υπάλληλοι και εργολάβοι εργάζονται συνεχώς από το βράδυ της Τετάρτης για την εκτίμηση και την αποκατάσταση των ζημιών.

Η γραμμή Κολωνία – Ντίσελντορφ – Έσσεν – Ντόρτμουντ παραμένει ανοιχτή, με σοβαρούς περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένων παρακάμψεων, καθυστερήσεων και ακυρώσεων. Ωστόσο, τα δρομολόγια του ICE επανήλθαν μεταξύ Βερολίνου και Ντίσελντορφ.

Οι γραμμές Κολωνία – Βούπερταλ – Χάγκεν – Ντόρτμουντ και Κολωνία – κεντρικός σταθμός Βόννης – Κόμπλεντς είναι κλειστές, αλλά η γραμμή Κολωνία – Βόννη-Μπέουελ – Κόμπλεντς στην ανατολική πλευρά του Ρήνου παραμένει ανοιχτή, με καθυστερήσεις και ακυρώσεις.

Η διεθνής υπεραστική κυκλοφορία από και προς τις Βρυξέλλες εξακολουθεί να έχει προβλήματα, καθώς πολλές γραμμές στο Βέλγιο είναι επίσης κλειστές, ενώ ακυρώνονται τα δρομολόγια μεταξύ του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της Κολωνίας και του Brussels-Midi.

Η DB έχει δημιουργήσει μια δωρεάν τηλεφωνική γραμμή (08000 99 66 33) για να λαμβάνουν οι επιβάτες πληροφορίες σχετικά με τις τρέχουσες καθυστερήσεις και το κλείσιμο των γραμμών, ενώ πληροφορίες είναι επίσης διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.bahn.de/aktuell. Οι επιβάτες μπορούν να προγραμματίσουν το ταξίδι τους δωρεάν έως και μία εβδομάδα μετά την αποκατάσταση ή να λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Στο Βέλγιο, το δίκτυο είναι κλειστό μεταξύ Σαρλερουά, Ναμούρ και Λιέγης και μέχρι το Αρλόν κοντά στα σύνορα με το Λουξεμβούργο. Τα δρομολόγια στη διασυνοριακή γραμμή Sittard – Maastricht – Liège-Guillemins μεταξύ των Κάτω Χωρών και του Βελγίου έχουν ακυρωθεί.

“Δεδομένης της έκτασης των προβλημάτων και προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πελατών και των συναδέλφων μας, αποφασίσαμε να αναστείλουμε την κυκλοφορία των τρένων σε μεγάλο μέρος της Βαλλονίας”, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Infrabel, κ. Benoît Gilson. “Μόλις η κατάσταση τεθεί υπό έλεγχο, θα είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε τις ζημιές, να θέσουμε προτεραιότητες και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την επανέναρξη της κυκλοφορίας των τρένων με απόλυτη ασφάλεια”.

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα