Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Bombardier Transportation από την Alstom

Αλλαγή σελίδας για το τμήμα σιδηροδρόμων της Bombardier, καθώς η γαλλική Alstom ανακοίνωσε και επισήμως την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Bombardier Transportation.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Υπενθυμίζεται ότι, η Alstom ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποκτήσει το 100% της Bombardier Transportation από την Bombardier Inc και το καναδικό επενδυτικό fund Caisse de Dépôt et Placement du Québec (CDPQ), στις 17 Φεβρουαρίου 2020, έναντι ποσού ύψους 5,5 – 5,9 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «Αξιοποιώντας τη σαφή στρατηγική “Alstom in Motion” και τις ισχυρές λειτουργικές αρχές και την οικονομική πορεία της, η Alstom, ενσωματώνοντας την Bombardier Transportation, θα ενισχύσει την ηγετική της θέση στην αναπτυσσόμενη αγορά βιώσιμης κινητικότητας, φτάνοντας σε ένα κρίσιμο μέγεθος σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές και ενσωματώνοντας περαιτέρω λύσεις και assets για καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της παγκοσμίως».

Ο διευρυμένος Όμιλος έχει συνολικά έσοδα από επενδύσεις περίπου 15,7 δισ. ευρώ και 71,1 δισ. ευρώ συνολικά σε αναμονή, ενώ απασχολεί 75.000 εργαζόμενους παγκοσμίως σε 70 χώρες.

«Σήμερα είναι μια μοναδική στιγμή για την Alstom και τον τομέα κινητικότητας παγκοσμίως, με τη δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου ηγέτη με επίκεντρο την έξυπνη και βιώσιμη κινητικότητα.

Περισσότερο από ποτέ, ο κόσμος πρέπει να εμπλακεί σε μια βαθιά περιβαλλοντική και κοινωνική μετάβαση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις της αστικοποίησης, την ισότητα ευκαιριών για την οικονομική ανάπτυξη και την κλιματική αλλαγή.

Οι μεταφορές, απαραίτητες για την επαγγελματική και κοινωνική ζωή, αλλά με μεγάλη περιβαλλοντική επίπτωση βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της μετάβασης.

Η δική μας ευθύνη, μαζί με τα 75.000 άτομα της Alstom σήμερα, είναι να μετατρέψουμε το σύνολο των περιουσιακών μας στοιχείων, που δημιουργήσαμε από αυτήν τη συναλλαγή, σε έναν τέτοιο απαραίτητο μετασχηματισμό.

Δική μας ευθύνη είναι να φέρουμε την καινοτομία που απαιτείται για τέτοιες ακραίες προκλήσεις και ότι όλες οι κοινότητες σε όλο τον κόσμο, καθώς ταξιδεύουν για να συναντήσουν τους αγαπημένους τους ή να εργαστούν, μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ίδια ποιότητα υπηρεσιών και αποτελεσματικότητας, φροντίζοντας παράλληλα τον πλανήτη μας», δήλωσε ο Henri Poupart-Lafarge, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alstom.

Μετοχές και εταιρική διακυβέρνηση

Πλέον, το CDPQ (Caisse de dépôt et placement du Québec) καθίσταται ο κύριος μέτοχος της Alstom αποκτώντας το 17,5% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η Bouygues κατέχει περίπου το 6% του μετοχικού κεφαλαίου της Alstom.

Σύμφωνα με τα ψηφίσματα που ενέκρινε η Συνέλευση των μετόχων της Alstom στις 29 Οκτωβρίου 2020, η Kim Thomassin, εκπρόσωπος του CDPQ, και ο Serge Godin προσχώρησαν σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Alstom. Ο Benoit Raillard διορίστηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Alstom ως παρατηρητής (censeur) μετά από πρόταση του CDPQ.

Τελευταία Νέα

Στον Άρειο Πάγο ο Σταϊκούρας: Παρέδωσε νεότερα στοιχεία για τον σιδηρόδρομο – Κατέθεσε τρίτη μηνυτήρια αναφορά

https://twitter.com/ypomeofficial/status/1848339533340770442?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1848339533340770442%7Ctwgr%5Ef3515868c5693245dfec3c3b8e628b0ce4b6c1c9%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.metaforespress.gr%2Fsidirodromos%2FCEBDCEADCEB1-CEBCCEB7CEBDCF85CF84CEAECF81CEB9CEB1-CEB1CEBDCEB1CF86CEBFCF81CEAC-CF83CF84CEB7CEBD-CEB5CEB9CF83CEB1CEB3CEB3CEB5CEBBCEAD%2F Στοιχεία για την κατάσταση του ελληνικού σιδηρόδρομου παρέδωσε στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Μεταφορών...

Επανέναρξη δρομολογίων τρένων Αλεξανδρούπολη–Ορεστιάδα– Αλεξανδρούπολη

Ο ΟΣΕ και η Hellenic Train ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι, από σήμερα Δευτέρα...

Ο Υπουργός Υποδομώνκ Μεταφορών Χ. Σταϊκούρας θα βρεθεί στον Άρειο Πάγο τη Δευτέρα για την ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Τη Δευτέρα το πρωί, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, θα επισκεφθεί την...

Παρόμοια Θέματα