Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
No menu items!

Γερμανία: η DB Bahn παρουσιάζει το S-Bahn του μέλλοντος

Η Deutsche Bahn παρουσίασε σήμερα το μοντέλο ενός S-Bahn του μέλλοντος, θέτοντας νέα πρότυπα για τη σιδηροδρομική κυκλοφορία στις μητροπολιτικές περιοχές.

Με το IdeenzugCity, η DB επιδεικνύει για άλλη μια φορά καινοτόμες λύσεις με τις οποίες οι πελάτες και οι σιδηροδρομικοί φορείς τοπικών μεταφορών μπορούν να αυξήσουν περαιτέρω σημαντικά την ποιότητα και τη χωρητικότητα ενός φιλικού προς το κλίμα σιδηροδρόμου. Το IdeenzugCity κάνει τις μετακινήσεις με τον προαστιακό σιδηρόδρομο και το S-Bahn ακόμα πιο αξιόπιστες, άνετες και ευέλικτες.

Τα καθίσματα μπορούν να επεκταθούν ή να ανασυρθούν με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι διαθέσιμες χωρητικότητες μπορούν να προσαρμόζονται ευέλικτα στον αριθμό των επιβατών και την ώρα της ημέρας, ενώ μπορεί να δημιουργηθεί πρόσθετος χώρος για ποδήλατα και καροτσάκια, εάν απαιτείται. Οι λωρίδες LED βοηθούν τους επιβάτες να προσανατολίζονται καλύτερα μέσα και γύρω από το τρένο.

Νέες οθόνες και ψηφιακές μεμβράνες στα παράθυρα και τις πόρτες βελτιώνουν την πληροφόρηση των επιβατών. Η οθόνη προορισμού της αμαξοστοιχίας 180° στο παρμπρίζ προσαρμόζεται στις γωνίες θέασης των επιβατών στην αποβάθρα, μετακινώντας τον σταθμό προορισμού από το κέντρο της οθόνης στο πλάι, ώστε να είναι εύκολα αναγνώσιμη από όλους τους πελάτες. Οι επιβάτες που θέλουν να εργαστούν στο τρένο θα βρουν μια ενσωματωμένη οθόνη ως δεύτερη οθόνη για φορητό υπολογιστή και ένα άνετο πτυσσόμενο τραπέζι.

Ο περιφερειακός διευθυντής της DB Jörg Sandvoss τονίζει: “Οι καινοτομίες είναι το κλειδί για περισσότερους επιβάτες και καλύτερη προστασία του κλίματος. Με το IdeenzugCity, παρουσιάζουμε συγκεκριμένες λύσεις σε ολόκληρο τον τομέα των τοπικών μεταφορών για την περαιτέρω ανάπτυξη των τρένων S-Bahn, με τα οποία μόνο εμείς ως DB Regio μεταφέραμε περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια άτομα κάθε χρόνο στις μεγαλύτερες μητροπόλεις της Γερμανίας μέχρι το ξέσπασμα της πανδημίας. Η έννοια της ευέλικτης αίθουσας με αυτόματα ρυθμιζόμενα καθίσματα και χώρο για όρθιους είναι μοναδική στον κόσμο. Με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορούμε να αυξήσουμε τη χωρητικότητα έως και 40 τοις εκατό. Έτσι λειτουργεί η στροφή της κινητικότητας και έτσι αποκτάμε νέους επιβάτες για ένα φιλικό προς το περιβάλλον τρένο”.

Το IdeenzugCity είναι ήδη το δεύτερο αυτοχρηματοδοτούμενο μοντέλο 1:1 της DB Regio, καθιστώντας τις καινοτομίες απτές για τους πελάτες και τους φορείς περιφερειακών μεταφορών. Εν τω μεταξύ, η DB έχει επεκτείνει το IdeenzugRegio, το οποίο παρουσιάστηκε το 2018, με νέες εγκαταστάσεις τουαλέτας και μια ευέλικτη εσωτερική ιδέα για τη μεταφορά ποδηλάτων. Οι πρώτες εφαρμογές του IdeenzugRegio βρίσκονται στον S-Bahn του Μονάχου και, στο μέλλον, στον S-Bahn της Στουτγάρδης, στον S-Bahn του Αμβούργου και στον Südostbayernbahn.

Τελευταία Νέα

Ξεκινούν οι εργασίες στην γραμμή του Τρένου Πηλίου

Αυτοψίες Δημάρχου Νοτίου Πηλίου- Διευθύνοντα Συμβούλου ΟΣΕ Τελικές αυτοψίες και επιμετρήσεις στη γραμμή του Τρένου...

Ο ΔΕΣΦΑ για το «μπάζωμα» στα Τέμπη: Ο αγωγός διέρχεται παράλληλα σε απόσταση 10 περίπου μέτρων από τις σιδηροδρομικές γραμμές

Ο ΔΕΣΦΑ είναι ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου. Συνεπώς είναι η καθ' ύλην...

Χρ. Σταϊκούρας στο Πρώτο Πρόγραμμα : Σε δύο χρόνια η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου – Ο Ντάνιελ μάς πήγε δυο χρόνια πίσω

Στην επόμενη διετία αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου στο τμήμα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, εξαιτίας...

Παρόμοια Θέματα