Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
No menu items!

Η.Π.Α.: Τo σχέδιο AIRTRAIN του αεροδρομίου LaGuardia ύψους 2 δις δολλαρίων έλαβε το πράσινο φως

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ενέκρινε την κατασκευή του έργου AirTrain του αεροδρομίου LaGuardia (LGA), ύψους 2,05 δισ. δολαρίων, μετά την ολοκλήρωση διετούς περιβαλλοντικής αξιολόγησης. 

Το έργο είναι ένα υπερυψωμένο αυτοματοποιημένο σύστημα μετακίνησης επιβατών (APM) σταθερής τροχιάς. Θα συνδέει δύο σταθμούς του αεροδρομίου με ένα σταθμό μετεπιβίβασης στο Willets Point. Ο άλλος σταθμός θα παρέχει συνδέσεις με τους σταθμούς Met-Willets Point του LIRR Port Washington Branch και τη γραμμή 7 του μετρό Flushing του New York City Transit (NYCT). Θα παρέχει επίσης σύνδεση με ένα νέο χώρο στάθμευσης εργαζομένων στο Willets Point. Ο χρόνος διαδρομής προς το κέντρο του Μανχάταν αναμένεται να είναι 30 λεπτά. 

Η κατασκευή θα ξεκινήσει φέτος το καλοκαίρι και το APM θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία το 2025. 

Η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ θα υποβάλει τώρα μελλοντική αίτηση για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος Passenger Facility Charge. Αυτό επιτρέπει την είσπραξη τελών που προστίθενται στα εισιτήρια των επιβατών και τα έσοδα αυτά μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν σε ορισμένα έργα αερολιμένων που πληρούν τις προϋποθέσεις, με την επιφύλαξη της έγκρισης της FAA. 

“Το αεροδρόμιο LaGuardia είναι το μοναδικό μεγάλο αεροδρόμιο στην Ανατολική Ακτή χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση μαζικής μεταφοράς και είναι καιρός να τελειώσει αυτή η ντροπή”, λέει ο εκτελεστικός διευθυντής της Λιμενικής Αρχής, κ. Rick Cotton. 

Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 3.000 θέσεις εργασίας στην κατασκευή, συμβάλλοντας στο να δαπανηθούν περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ στην αλυσίδα εφοδιασμού των ΗΠΑ. 

Η γερουσιαστής της πολιτείας της Νέας Υόρκης, κα Jessica Ramos, η οποία εκπροσωπεί τις γειτονιές κοντά στο αεροδρόμιο, χαρακτήρισε την απόφαση “χαστούκι στο πρόσωπο” και χαρακτήρισε το AirTrain ως “έργο ματαιοδοξίας”. 

Τελευταία Νέα

Νέος μεταβατικός πρόεδρος του ΟΣΕ ο Γ. Γραμματίδης, παραμένει δ/νων σύμβουλος ο Π. Τερεζάκης

Αναδιάρθρωση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ). Ειδικότερα, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης...

Εμπορευματικές μεταφορές στην ΕΕ: Οι θαλάσσιες αντιστοιχούν στο 67,8%, οι οδικές στο 22%, οι σιδηροδρομικές στο 5,7% και οι αεροπορικές στο 0,2%

Το 2022, οι οδικές εμπορευματικές μεταφορές αντιπροσώπευσαν το 24,9% του συνόλου των εμπορευματικών μεταφορών...

Ψάχνουν στρατόπεδο στη Λάρισα για τα συντρίμμια των Τεμπών

Στη διάθεση στρατοπέδου στο οποίο θα μεταφερθούν τα συντρίμμια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών...

Παρόμοια Θέματα