Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΒΕΛΓΙΟ- Infrabel: Μετά την πλημμύρες, αναζήτηση εναλλακτικών διαδρομών μεταξύ Βόρειας Θάλασσας-Μεσογείου

Οι ζημιές στους βελγικούς σιδηροδρόμους, που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας, επικεντρώνονται στο νότιο Βέλγιο, στις επαρχίες της Λιέγης και της Ναμούρ. Από τις επαρχίες αυτές διέρχεται ο σημαντικός διάδρομος Βόρειας Θάλασσας-Μεσογείου, ο οποίος συνδέει τα λιμάνια της Αμβέρσας, της Ζεεμπρούγκης και της Γάνδης με τη νότια Ευρώπη.

Κύρια διαδρομή που υπέστη ζημιές από τις πλημμύρες

Οι πλημμύρες προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε πολλά τμήματα της διαδρομής αυτής. Για παράδειγμα, η γραμμή L139 μεταξύ Sint-Joris-Weert και Ottiginies θα λειτουργήσει το νωρίτερο από τις 2 Αυγούστου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Infrabel, η γραμμή L154 μεταξύ Dinant και Beauraing θα είναι εκτός λειτουργίας έως τις 9 Αυγούστου.

Εναλλακτικές παρακαμπτήριες διαδρομές επίσης αποκλεισμένες

Πολλές εναλλακτικές διαδρομές παράκαμψης είναι επίσης αδιάβατες προς το παρόν. Οι εργασίες επισκευής στη γραμμή L161 μεταξύ Ottignies και Gembloux και Gembloux και Namur θα διαρκέσουν μέχρι τις 3 Αυγούστου και 26 Ιουλίου αντίστοιχα. Η γραμμή L162 μεταξύ Rochefort-Jemelle και Poix-St.-Hubert είναι επίσης μια εναλλακτική λύση, αλλά το τμήμα αυτό είναι εκτός λειτουργίας έως τις 9 Αυγούστου.

Εκτροπή μέσω Παρισιού που διερευνήθηκε

Η Infrabel δηλώνει ότι διερευνά εναλλακτικές επιλογές και βρίσκεται σε συζητήσεις με πελάτες και ξένους διαχειριστές υποδομών. Για παράδειγμα, μία από τις επιλογές που εξετάζει είναι η εκτροπή μέσω Παρισιού. “Για να πάτε από τα φλαμανδικά λιμάνια προς τη Γαλλία και την Ιταλία, μπορείτε επίσης να πάτε μέσω Kortrijk (από Zeebrugge και Γάνδη) ή μέσω Γάνδης (από Αμβέρσα) στο Mouscron για να διασχίσετε τα γαλλικά σύνορα στη Λιλ και να συνεχίσετε προς το Παρίσι”, λέει ο εκπρόσωπος της Infrabel Thomas Baeken. “Από το Παρίσι, μπορείτε στη συνέχεια να πάτε στη Ντιζόν και ούτω καθεξής στη Βασιλεία/Ελβετία. Από το Παρίσι, μπορείτε επίσης να πάτε στη Λυών και μέσω των Άλπεων στο Τορίνο στην Ιταλία”, συνεχίζει.

Ο εκπρόσωπος επισημαίνει ότι πρόκειται για μεγάλες διαδρομές εκτροπής και σίγουρα δεν αποτελούν εφικτή εναλλακτική λύση. “Οι μηχανοδηγοί χρειάζονται γνώση της γραμμής, μερικές φορές υπάρχουν περιορισμοί χωρητικότητας, μερικές φορές υπάρχουν περιορισμοί χωρητικότητας και μερικές φορές χρειάζεται διπλή έλξη”.

Η σιδηροδρομική επιχείρηση Lineas

Ο διάδρομος Βόρειας Θάλασσας-Μεσογείου είναι μια κρίσιμη διαδρομή για αρκετές βελγικές σιδηροδρομικές επιχειρήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τη Lineas. Η εταιρεία σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι τα μισά από τα εμπορικά της τρένα σταμάτησαν λόγω της καταστροφής από τις πλημμύρες και των ζημιών στις γραμμές.

Σε ανάρτησή του στο LinkedIn, ο διευθύνων σύμβουλος της Lineas, Geert Pauwels, αναφέρει ότι η εταιρεία δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ στο παρελθόν μια τέτοια υλικοτεχνική πρόκληση.

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα