Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021
No menu items!

90 ετών το «Κόκκινο Βέλος»

To μουσείο σιδηροδρόμων στην Αγία Πετρούπολη φιλοξενεί ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής ιστορίας της Ρωσίας σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τρένων στον κόσμο. Το πιο σημαντικό από τα εκθέματα είναι το Κόκκινο Βέλος, το τρένο που συνδέει τη Μόσχα με την Αγία Πετρούπολη. Ήταν το πρώτο υψηλής ποιότητας τρένο στη Σοβιετική Ένωση και το φετινό το καλοκαίρι γιορτάζει τα 90α γενέθλιά του.

“Αυτό είναι το πρώτο και το παλαιότερο τρένο υψηλού επιπέδου. Το ίδιο το τρένο έχει πολλούς θρύλους που συνδέονται με την ιστορία της δημιουργίας του. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Κόκκινο Βέλος είναι το νούμερο ένα τρένο στη Ρωσία και στη Σοβιετική Ένωση εδώ και πολλά χρόνια, μέχρι τώρα. ” λέει ο Π. Ντουνάγεφ επικεφαλής ερευνητής του μουσείου.

Το μουσείο άνοιξε το 2017 και φιλοξενεί μια εξαιρετική συλλογή σπάνιων και θρυλικών αμαξοστοιχιών και ατμομηχανών σε δύο κτίρια που συνδέονται με μια κρεμαστή γέφυρα.

Το μουσείο προσφέρει σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες για παιδιά, διαλέξεις και προβολές για την ιστορία των σιδηροδρόμων.

Το μουσείο υποδέχεται επισκέπτες από όλη τη Ρωσία.

ΠΗΓΗeuronews.com

Τελευταία Νέα

Η καθημερινή διέλευση τρένων μέσα από πολυσύχναστη γειτονιά. Έγινε πόλος έλξης τουριστών και ακόμη πιο επικίνδυνη…

Σε ένα πολύ στενό δρόμο, έκτασης περίπου 500  μέτρων σε γειτονιά της πόλης Ανόι στο Βιετνάμ, περνάνε καθημερινά τρένα....

Υβριδικές μηχανές θα λειτουργούν στον νορβηγικό σιδηρόδρομο

Η CargoNet, νορβηγική εταιρεία σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών, θα αρχίσει να χρησιμοποιεί δύο υβριδικές μηχανές...

Η Αίγυπτος αυξάνει τις τιμές των εισιτηρίων των τρένων κατά 300%.

Η αιγυπτιακή Εθνική Αρχή Σιδηροδρόμων ανακοίνωσε αύξηση 300% στην τιμή των εισιτηρίων για την...

Παρόμοια Θέματα