Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Η Siemens Mobility ενδιαφέρεται για τα σιδηροδρομικά έργα της Σερβίας

Τα σερβικά σιδηροδρομικά έργα έχουν μεγάλη σημασία για τη Siemens Mobility, η οποία ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στον εκσυγχρονισμό, την κατασκευή και την εκπαίδευση νέων εξειδικευμένων σιδηροδρομικών. Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης στην οποία συμμετείχε ο Υπουργός Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών της χώρας Tomislav Momirovic, ενώ οι εκπρόσωποι των Σερβικών Σιδηροδρομικών Υποδομών, Srbija Voz και Srbija Kargo πραγματοποίησαν συνάντηση με αντιπροσωπεία της Siemens Mobility με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Michael Peter και τον Udo Eichlinger Διευθύνοντα Σύμβουλο της Siemens Σερβίας.

Η σερβική πλευρά παρουσίασε τα έργα εκσυγχρονισμού και κατασκευής με έμφαση στην επικείμενη κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας Βελιγράδι – Νις – Πρέσεβο – κρατικά σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία. Συζητήθηκαν επίσης η προμήθεια ηλεκτρικών τρένων ικανών να κινούνται με ταχύτητες έως και 160 km/h για την περιφερειακή επιβατική σιδηροδρομική κυκλοφορία σε όλη τη χώρα, η δυνατότητα προμήθειας νέων επιβατικών τρένων για το σιδηροδρομικό δίκτυο της πόλης του Βελιγραδίου και η επέκταση των γραμμών BG Voza, καθώς και η συντήρηση των 16 πολυσυστημικών μηχανών Vectron, τις οποίες απέκτησε από τη Siemens η εταιρεία σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών Serbia Cargo.

Ο υπουργός Momirović επεσήμανε ότι ολόκληρος ο σιδηροδρομικός τομέας αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες κατά την προηγούμενη περίοδο, αλλά ότι αυτή τη στιγμή υλοποιούνται στη χώρα εξαιρετικά μεγάλα έργα υποδομής και επενδύσεις, έτσι ώστε αυτό το σύστημα μεταφορών να επιστρέψει στη θέση που του αξίζει το συντομότερο δυνατό.

Η Σερβία κατασκευάζει επί του παρόντος τον σιδηρόδρομο υψηλών ταχυτήτων στη διαδρομή Βελιγράδι – Νόβι Σαντ και ο υπουργός παρουσίασε στην αντιπροσωπεία της Siemens τα άλλα έργα που υλοποιούνται στη Σερβία.

Ο εκτελών χρέη Γενικού Διευθυντή της Σερβικής Σιδηροδρομικής Υποδομής Nebojsa Shurlan παρουσίασε στην αντιπροσωπεία της Siemens Mobility τις δραστηριότητες για την κατασκευή του σιδηροδρομικού τμήματος Sobovica – Luznice – Batocina μήκους 15,7 χιλιομέτρων στο Kragujevac, το οποίο καλύπτει επίσης την κατασκευή μιας βιομηχανικής γραμμής μήκους 890 μέτρων, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική για το εργοστάσιο της Siemens στο Kragujevac.

Οι εκπρόσωποι της Siemens Mobility υπογράμμισαν ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να υποστηρίξει τα σερβικά σιδηροδρομικά έργα, συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης των μηχανών,  και των βαγονιών, παρέχοντας όλη την απαραίτητη εκπαίδευση για τους εργαζόμενους και την τεχνολογία, καθώς και τον εξοπλισμό των τρένων, έτσι ώστε η Σερβία να μπορέσει να ενσωματώσει καλύτερα τους σιδηροδρόμους της στο ευρωπαϊκό σύστημα.

Τελευταία Νέα

Συνέντευξη του προέδρου του ΟΣΕ στο TRT

Η συνέντευξη του Προέδρου του ΟΣΕ, Γιάννου Γραμματίδη στο TRT και στην εκπομπή «Κεντρική...

Κοινή ανακοίνωση ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    ΑΘΗΝΑ 19/9/2024 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Αγαπητοί Επιβάτες...

Φλωρίδης για τις δολιοφθορές στις γραμμές του ΟΣΕ: Οι δράστες θα πάνε μέσα για κακούργημα

Για τις νέες δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά της ΝΔ μίλησε σήμερα καλεσμένος στον ΣΚΑΪ...

Παρόμοια Θέματα