Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
No menu items!

Τουλάχιστον 6 νεκροί σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Τουρκία

Σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε στην Τουρκία, όταν εμπορικό τρένο συγκρούστηκε με μικρό λεωφορείο σε διάβαση στον Εργίνη ποτάμο στην επαρχεία Τεκριρντάγκ. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης, γύρω στις 8 το πρωί τοπική ώρα, ήταν να σκοτωθούν έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμη έξι, κάποιοι πολύ σοβαρά, όλοι επιβάτες του λεωφορείου.

Το μικρό λεωφορείο μετέφερε εργαζόμενους σε τοπικό εργοστάσιο. Κατά τη σύγκρουση το τρένο παρέσυρε για πολλά μέτρα το λεωφορείο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς και οι επιβαίνοντες, νεκροί και τραυματίες απομακρύνθηκαν από αυτό έπειτα από επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας από την οροφή του.

Είναι συχνά τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στην Τουρκία. Το 2018, 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν επιβατηγό τρένο εκτροχιάστηκε στην πόλη Κορλού, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης, και έπεσε πάνω στην πλατφόρμα των επιβατών.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες τουρκικές αρχές, τα σιδηροδρομικά ατυχήματα και δυστυχήματα στη χώρα είναι τρεις φορές περισσότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο, με τα εργατικά συνδικάτα να σημειώνουν ότι οφείλονται κυρίως στην ανεπάρκεια ή ακόμη και πλήρη έλλειψη μέτρων ασφαλείας εξαιτίας του περιορισμού των πόρων που διατίθενται για τον σκοπό αυτό.

ΠΗΓΗefsyn.gr

Τελευταία Νέα

Νέος μεταβατικός πρόεδρος του ΟΣΕ ο Γ. Γραμματίδης, παραμένει δ/νων σύμβουλος ο Π. Τερεζάκης

Αναδιάρθρωση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ). Ειδικότερα, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης...

Εμπορευματικές μεταφορές στην ΕΕ: Οι θαλάσσιες αντιστοιχούν στο 67,8%, οι οδικές στο 22%, οι σιδηροδρομικές στο 5,7% και οι αεροπορικές στο 0,2%

Το 2022, οι οδικές εμπορευματικές μεταφορές αντιπροσώπευσαν το 24,9% του συνόλου των εμπορευματικών μεταφορών...

Ψάχνουν στρατόπεδο στη Λάρισα για τα συντρίμμια των Τεμπών

Στη διάθεση στρατοπέδου στο οποίο θα μεταφερθούν τα συντρίμμια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών...

Παρόμοια Θέματα