Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

Γαλλία: Δωρεάν εισιτήρια τρένων για τους εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους: η CGT και η SUD έτοιμες να κάνουν τα πάντα για να τα διατηρήσουν

Η CGT-Cheminots και η SUD-Rail θέλουν να “κάνουν ό,τι είναι δυνατόν” για να διατηρήσουν τις “ταξιδιωτικές διευκολύνσεις” των δωρεάν ή μειωμένης τιμής εισιτηρίων για τους εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους και τις οικογένειές τους.

Ενώ τα δωρεάν σιδηροδρομικά εισιτήρια που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους και οι οικογένειές τους απειλούνται, η CGT-Cheminots και η SUD-Rail αναλαμβάνουν δράση! Απαιτούν να διατηρηθούν τα εισιτήρια δωρεάν ή μειωμένου ναύλου. “Δεν πρόκειται μόνο για το δικαίωμα στα ταξίδια, αλλά και για το δικαίωμα στην εργασία”, ανέφερε η CGT-Cheminots τη Δευτέρα σε ανακοίνωσή της. Το μεγαλύτερο συνδικάτο της SNCF “απαιτεί να διατηρηθούν οι ταξιδιωτικές διευκολύνσεις, χωρίς καμία αποζημίωση” και “θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσει την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος”, υπόσχεται.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Μεταφορών Jean-Baptiste Djebbari δήλωσε ότι το πεδίο εφαρμογής αυτών των “διευκολύνσεων κυκλοφορίας” θα πρέπει να “συζητηθεί” σε περίπτωση μετακίνησης υπαλλήλων της SNCF σε ανταγωνιστικές εταιρείες, όταν οι επιβατικές σιδηροδρομικές μεταφορές ανοίξουν στον ανταγωνισμό. “Κατ’ αρχήν, συμφωνώ ότι οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους πρέπει να διατηρήσουν τις παροχές τους σε είδος”, δήλωσε ο κ. Djebbari. Αλλά “το πεδίο εφαρμογής είναι πολύ ευρύ”, πρόσθεσε. Επί του παρόντος, οι δικαιούχοι αυτών των εισιτηρίων δωρεάν ή μειωμένου κομίστρου είναι οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί εργαζόμενοι, οι σύντροφοί τους, τα παιδιά τους κάτω των 21 ετών ή οι φοιτητές και οι ανιόντες τους.

Για την SUD-Rail, δεν υπάρχει “τίποτα προς συζήτηση ή διαπραγμάτευση”, ανέφερε το συνδικάτο στο Facebook. “Η ομοσπονδία SUD-Rail και οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην αφήσουν να τους αφαιρεθούν τα δικαιώματά τους”, προειδοποίησε το τρίτο μεγαλύτερο συνδικάτο της SNCF σε ανακοίνωσή του.

Η CGT-Cheminots και η SUD-Rail σχολίασαν επίσης την ανακοίνωση της Παρασκευής για δωρεάν εισιτήρια τρένων για τους αστυνομικούς από το 2022, στο πλαίσιο συμφωνίας με την SNCF, η οποία θα επιτρέψει “καλύτερη ασφάλεια στα τρένα”, όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Εσωτερικών Gérald Darmanin. Για να ταξιδέψουν δωρεάν με το τρένο, οι αστυνομικοί θα πρέπει να είναι οπλισμένοι και να αναφέρονται στον εισπράκτορα. Αυτό το ελεύθερο ταξίδι το ζητούσαν εδώ και καιρό τα συνδικάτα των αστυνομικών.

Αλλά για την CGT-Cheminots, “η απόδοση ενός νέου δικαιώματος σε μια κατηγορία εργαζομένων (…) δεν μπορεί να γίνει με την αφαίρεση του ίδιου δικαιώματος από εκείνους που, ακριβώς, εργάζονται καθημερινά για να λειτουργήσει η δημόσια σιδηροδρομική υπηρεσία”. Από την πλευρά της, η SUD-Rail κατήγγειλε ένα “λαϊκιστικό”, “πελατειακό” και “δυνητικά επικίνδυνο” μέτρο που “θα φέρει ένοπλους αστυνομικούς εκτός υπηρεσίας, μόνοι και εκτός διαδικασιών, στα τρένα του ομίλου SNCF”.

ΠΗΓΗcapital.fr

Τελευταία Νέα

Στον Άρειο Πάγο ο Σταϊκούρας: Παρέδωσε νεότερα στοιχεία για τον σιδηρόδρομο – Κατέθεσε τρίτη μηνυτήρια αναφορά

https://twitter.com/ypomeofficial/status/1848339533340770442?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1848339533340770442%7Ctwgr%5Ef3515868c5693245dfec3c3b8e628b0ce4b6c1c9%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.metaforespress.gr%2Fsidirodromos%2FCEBDCEADCEB1-CEBCCEB7CEBDCF85CF84CEAECF81CEB9CEB1-CEB1CEBDCEB1CF86CEBFCF81CEAC-CF83CF84CEB7CEBD-CEB5CEB9CF83CEB1CEB3CEB3CEB5CEBBCEAD%2F Στοιχεία για την κατάσταση του ελληνικού σιδηρόδρομου παρέδωσε στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Μεταφορών...

Επανέναρξη δρομολογίων τρένων Αλεξανδρούπολη–Ορεστιάδα– Αλεξανδρούπολη

Ο ΟΣΕ και η Hellenic Train ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι, από σήμερα Δευτέρα...

Ο Υπουργός Υποδομώνκ Μεταφορών Χ. Σταϊκούρας θα βρεθεί στον Άρειο Πάγο τη Δευτέρα για την ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Τη Δευτέρα το πρωί, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, θα επισκεφθεί την...

Παρόμοια Θέματα