Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου, 2024
No menu items!

Η Airbus και η Alstom συνεργάζονται για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών συστημάτων

Η Airbus CyberSecurity και η Alstom υπέγραψαν παγκόσμια συμφωνία συνεργασίας με επίκεντρο την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Σύμφωνα με δήλωση, η συνεργασία θα επιτρέψει στις δύο εταιρείες να παρέχουν στους σιδηροδρομικούς φορείς εκμετάλλευσης λύσεις και υπηρεσίες που συνδυάζουν τις λύσεις και την τεχνογνωσία της Alstom στις σιδηροδρομικές μεταφορές με τις υπηρεσίες και την τεχνογνωσία της Airbus CyberSecurity στην ασφάλεια των βιομηχανικών πληροφοριακών συστημάτων.

“Στο πλαίσιο των αυξανόμενων παγκόσμιων απειλών στον κυβερνοχώρο σε όλους τους τομείς, η Alstom στοχεύει στην προστασία των περιουσιακών στοιχείων της και των πελατών της με τον πιο αποτελεσματικό και έγκαιρο δυνατό τρόπο. Η συνεργασία μεταξύ της Alstom και του αποδεδειγμένου ειδικού της Airbus σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο θα διασφαλίσει τη μελλοντική χρήση και επιτυχία της πράσινης κινητικότητας παγκοσμίως”, δήλωσε ο Eddy Thesee, αντιπρόεδρος της Alstom σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Η Airbus CyberSecurity θα συμβάλει στις κοινές προσφορές με υπηρεσίες και λύσεις για την παρακολούθηση της ασφάλειας των σιδηροδρομικών συστημάτων μέσω των διαφόρων κέντρων επιχειρήσεων ασφαλείας (SOC) και την αντιμετώπιση περιστατικών. Θα συμβάλει επίσης στις υπηρεσίες ελέγχου ασφάλειας και στις δοκιμές διείσδυσης και εισβολής, ιδίως μέσω της πλατφόρμας προσομοίωσης και δοκιμών για βιομηχανικά συστήματα CyberRange.

Η Alstom προσφέρει τις γνώσεις της στον σχεδιασμό, την παραγωγή, τη λειτουργία και τη συντήρηση σιδηροδρομικών συστημάτων στη σύμπραξη. Ο όμιλος θα αξιοποιήσει επίσης τη μοναδική εμπειρογνωμοσύνη που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο των σιδηροδρόμων. Παγκοσμίως, η Alstom απασχολεί περισσότερους από 13.000 υπαλλήλους που εργάζονται στην ψηφιοποίηση του σιδηροδρομικού τομέα, ιδίως στους τομείς της τεχνολογίας σηματοδότησης, της έξυπνης κινητικότητας και της κυβερνοασφάλειας.

Τα τελευταία χρόνια, οι σιδηροδρομικές εταιρείες έχουν αναπτύξει φιλόδοξες ψηφιακές στρατηγικές, ιδίως για να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο αριθμό επιβατών. Έχουν εφαρμόσει και διασυνδέσει πληροφοριακά συστήματα που συνδυάζουν την πληροφορική, την επιχειρησιακή τεχνολογία (OT) και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) σε συστήματα διαχείρισης και ελέγχου τρένων, μετρό και τραμ, συστήματα σηματοδότησης επί των γραμμών και κέντρα ελέγχου σιδηροδρομικών λειτουργιών. Για να προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να εξασφαλίσουν ασφαλή κινητικότητα για τους πελάτες τους, οι σιδηροδρομικές εταιρείες θα μπορούν να βασίζονται σε λύσεις προσαρμοσμένες από την Alstom και την Airbus CyberSecurity για τον κλάδο τους.

Τελευταία Νέα

Επενδύσεις 100 δισ. ευρώ περιλαμβάνει το στρατηγικό πλάνο του ιταλικού ομίλου FS ως το 2029

Πάνω από 100 δισ. ευρώ επενδύσεων σε διάστημα πέντε ετών, ώστε να συμβάλει απτά...

Επανέρχονται, από τις 14/12, τα δρομολόγια των τουριστικών αμαξοστοιχιών Πηλίου (Μουτζούρης)

Από τις 14 Δεκεμβρίου, επανέρχονται τα δρομολόγια των τουριστικών αμαξοστοιχιών 3800 – 3801 του...

Περικοπές σχεδόν 5.000 θέσεων εργασίας, έως το 2029, στην DB Cargo

Η DB Cargo, θυγατρική της κρατικής γερμανικής σιδηροδρομικής εταιρείας Deutsche Bahn AG, πρόκειται να...

Παρόμοια Θέματα