Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
No menu items!

Υβριδικές μηχανές θα λειτουργούν στον νορβηγικό σιδηρόδρομο

Η CargoNet, νορβηγική εταιρεία σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών, θα αρχίσει να χρησιμοποιεί δύο υβριδικές μηχανές EuroDual. Η σκανδιναβική εταιρεία υπέγραψε μακροχρόνια συμφωνία μίσθωσης με την European Loc Pool (ELP), η οποία θα παράσχει το υπερσύγχρονο τροχαίο υλικό μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2022.

Οι εξαξονικές υβριδικές μηχανές EuroDual παράγουν ισχύ έως 2,8 μεγαβάτ όταν χρησιμοποιούν ντίζελ και 9 μεγαβάτ όταν λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια. Είναι όλες εξοπλισμένες με την τελευταία τεχνολογία ETCS (baseline 3 level 2), η οποία εφαρμόζεται επίσης στο νορβηγικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Τα EuroDuals λειτουργούν ήδη στο γερμανικό σιδηροδρομικό δίκτυο από τον Απρίλιο του 2020. Τα χαρακτηριστικά τους επιτρέπουν τη λειτουργία σε ηλεκτροδοτούμενες και μη ηλεκτροδοτούμενες γραμμές. Το διπλό σύστημα επιτρέπει ταχύτερους χρόνους διέλευσης και τη μεταφορά βαρύτερων φορτίων. Εκτός από αυτές, η ELP θα αρχίσει να κυκλοφορεί μια νεότερη έκδοση υβριδικών μηχανών, τις Euro9000, μέχρι το τέλος του 2022.

50 τοις εκατό βαρύτερα τρένα

Οι υβριδικές τεχνολογίες είναι συνώνυμες με τις πράσινες εξελίξεις και τις μειωμένες εκπομπές CO2. Το Cargo Net θα επωφεληθεί από τις νέες μηχανές, καθώς το αποτύπωμα άνθρακα θα μειωθεί. Ωστόσο, όσον αφορά τις βασικές λειτουργίες, ο νορβηγικός σιδηροδρομικός φορέας θα επωφεληθεί επίσης από την ελκτική δύναμη του τροχαίου υλικού. Συγκεκριμένα, η CargoNet θα αυξήσει το βάρος των δρομολογούμενων συρμών έως και 50% στις ηλεκτροδοτούμενες γραμμές λόγω του εξαξονικού εξοπλισμού.

“Ανυπομονούμε για την παράδοση και τη χρήση του EuroDual στη Νορβηγία. Με αυτές τις νέες και καινοτόμες εξαξονικές υβριδικές μηχανές, μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας βαρύτερα τρένα και να τους προσφέρουμε τα πιο πρόσφατα τεχνολογικά και περιβαλλοντικά πρότυπα στη σιδηροδρομική εφοδιαστική”, σχολίασε ο Erik Halland, διευθυντής τροχαίου υλικού της CargoNet.

Τα προτιμά και η VTG

Τον Φεβρουάριο του 2021, η VTG Rail Logistics και η θυγατρική της RU Retrack επέλεξαν επίσης δύο μηχανές EuroDual για τις δραστηριότητές τους. Οι δύο ατμομηχανές με τις ονομασίες “Lena” και “Nina” πέρασαν με επιτυχία μια περίοδο δοκιμών κατά την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Η δοκιμή περιελάμβανε στατική παραλαβή και επιθεώρηση καθώς και ένα ταξίδι.

Ομοίως με την CargoNet, η VTG επικεντρώθηκε στα πλεονεκτήματα χωρητικότητας που προσφέρουν οι υβριδικές μηχανές για την απόφασή της να τις χρησιμοποιήσει. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέφερε ότι τα χαρακτηριστικά των μηχανών θα αυξήσουν τη χωρητικότητα των εργασιών της Retrack στις ευρωπαϊκές διαδρομές έως και 30%.

Τελευταία Νέα

Ξεκινούν οι εργασίες στην γραμμή του Τρένου Πηλίου

Αυτοψίες Δημάρχου Νοτίου Πηλίου- Διευθύνοντα Συμβούλου ΟΣΕ Τελικές αυτοψίες και επιμετρήσεις στη γραμμή του Τρένου...

Ο ΔΕΣΦΑ για το «μπάζωμα» στα Τέμπη: Ο αγωγός διέρχεται παράλληλα σε απόσταση 10 περίπου μέτρων από τις σιδηροδρομικές γραμμές

Ο ΔΕΣΦΑ είναι ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου. Συνεπώς είναι η καθ' ύλην...

Χρ. Σταϊκούρας στο Πρώτο Πρόγραμμα : Σε δύο χρόνια η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου – Ο Ντάνιελ μάς πήγε δυο χρόνια πίσω

Στην επόμενη διετία αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου στο τμήμα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, εξαιτίας...

Παρόμοια Θέματα