Ο οικονομικός πυρήνας της Κίνας, η Σαγκάη, θα δρομολογήσει την επόμενη Τρίτη μια εμπορική σιδηροδρομική υπηρεσία προς το Αμβούργο της Γερμανίας, σηματοδοτώντας την πρώτη διασυνοριακή σιδηροδρομική υπηρεσία μεταξύ της Σαγκάης και της Ευρώπης, ανακοίνωσε την Παρασκευή το τελωνείο της Σαγκάης.
Το “Shanghai Express” θα είναι φορτωμένο με ρούχα, ανταλλακτικά αυτοκινήτων, ηλιακούς συλλέκτες, είδη κουζίνας, έπιπλα, είδη πρώτης ανάγκης, εξαρτήματα μηχανών και άλλα αγαθά.
Το τρένο θα αναχωρήσει από την Κίνα μέσω του περάσματος Alataw στην αυτόνομη περιοχή Xinjiang Uygur και θα φτάσει στο Αμβούργο περίπου δύο εβδομάδες αργότερα μέσω Καζακστάν, Ρωσίας, Λευκορωσίας και Πολωνίας.
Σύμφωνα με το τελωνείο της Σαγκάης, τα τρένα κατά μήκος αυτής της διαδρομής θα εκτελούν τακτικά δρομολόγια κάθε εβδομάδα, ενώ θα ανοίξουν και νέες διαδρομές, προσφέροντας νέες υλικοτεχνικές επιλογές για κινεζικές και διεθνείς εταιρείες.