Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
No menu items!

Αγγλία: Η έρευνα του RSSB αποκαλύπτει την κακή ποιότητα του αέρα στα τρένα ντίζελ

Τα επίπεδα ποιότητας του αέρα σε ορισμένα τρένα ντίζελ είναι έως και 13 φορές χειρότερα από ό,τι αν στέκεσαι δίπλα σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στο κέντρο του Λονδίνου.

Έρευνα που διεξήχθη από το Συμβούλιο Ασφάλειας και Προτύπων Σιδηροδρόμων (RSSB) και χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών διαπίστωσε ότι η ποιότητα του αέρα στα τρένα είναι “χειρότερη από την επιθυμητή”, αλλά παραμένει εντός των νόμιμων ορίων.

Το RSSB μελέτησε έξι διαδρομές. Διαπίστωσε ότι τα υψηλότερα επίπεδα σωματιδίων στον αέρα των βαγονιών υπήρχαν στη διαδρομή μεταξύ Λονδίνου Euston και Birmingham New Street με τα τρένα της κατηγορίας 221.

Το υψηλότερο επίπεδο διοξειδίου του αζώτου ήταν σε τρένο Hitachi Class 800 μεταξύ Λονδίνου Paddington και Bristol Temple Meads.

Και στις δύο περιπτώσεις, τα επίπεδα ήταν “σημαντικά υψηλότερα” από τα επίπεδα που συνήθως μετρούνται σε πολυσύχναστες αστικές άκρες δρόμων, δήλωσε το RSSB.

Τα επίπεδα στο τρένο διπλού τρόπου κίνησης της Great Western Railway μετρήθηκαν όταν λειτουργούσε με ντίζελ δυτικά του Chippenham. Το RSSB δήλωσε ότι υπήρχε μεγάλη διαφορά στο μετρούμενο διοξείδιο του αζώτου όταν συγκρίνονταν το ντίζελ με την ηλεκτρική λειτουργία.

“Δεν νομίζω ότι κανείς θα μπορούσε να προβλέψει ότι η Class 800 θα έβγαινε με την υψηλότερη βαθμολογία ΝΟ2”, δήλωσε ο James Wright, επικεφαλής του RSSB για την ποιότητα του αέρα.

Δήλωσε στη RAIL: “Δεν είχαμε προκαταλήψεις, αλλά θα υποθέταμε ότι ένα νεότερο τρένο θα είχε καλύτερη ποιότητα αέρα από ένα παλαιότερο. Διαπιστώσαμε ότι αυτό δεν ισχύει απαραίτητα. Καλύψαμε μια καλή διασπορά του τροχαίου υλικού: δύο bi-modes, ένα Voyager, ένα HST και μια πετρελαιοκίνητη πολλαπλή μονάδα τύπου Turbostar”.

Τελευταία Νέα

COSCO – Δρομολόγηση τρένου Ελλάδας-Ρουμανίας για την αποσυμφόρηση της Constanța

Η COSCO Shipping Lines Romania εξετάζει το ενδεχόμενο να δρομολογήσει μια υπηρεσία τρένου μεταφοράς...

Κομισιόν: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την προστασία των μεταφορών σε περιόδους κρίσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τις μεταφορές με σκοπό την ενίσχυση...

Αναγκαιότητα και ευκαιρία ανάπτυξης για την Πέλλα η λειτουργία προαστιακού σιδηροδρόμου

Η προοπτική λειτουργίας ενός σύγχρονου προαστιακού σιδηροδρόμου που θα συνδέει το Νομό Πέλλας με...

Παρόμοια Θέματα