Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Η SBB αναθέτει στην Stadler σύμβαση για τρένα αξίας 2 δισ. ελβετικών φράγκων

Η SWISS Federal Railways (SBB), μαζί με τις θυγατρικές της Thurbo και RegionAlps, παρήγγειλε στη Stadler 286 μονόκλινα οχήματα Flirt EMU αξίας περίπου 2 δισ. SFr (2,15 δισ. δολάρια ΗΠΑ).

Η σύμβαση περιλαμβάνει τρεις επιπλέον επιλογές που θα μπορούσαν να αυξήσουν τον τελικό αριθμό των παραδοτέων συρμών σε 510. Η Stadler θα κατασκευάσει τα Flirt στο Bussnang της Ελβετίας.

Η σύναψη της σύμβασης θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της 20ήμερης περιόδου προσφυγής.

Έπειτα από διαγωνισμό δύο σταδίων που ξεκίνησε τον Μάιο του 2020, ο ελβετικός κατασκευαστής τρένων επιλέχθηκε για την κατασκευή των τρένων πριν από την Alstom και τη Siemens. Οι νέοι συρμοί θα τεθούν σε λειτουργία από τον Δεκέμβριο του 2025 και αναμένεται να αντικαταστήσουν σταδιακά τους στόλους κατά τα επόμενα εννέα χρόνια.

Ο αρχικός διαγωνισμός αφορούσε 194 τρένα, αλλά ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 286 τρένα αφού οι φορείς εκμετάλλευσης καθόρισαν τις οριστικές περιοχές λειτουργίας των νέων τρένων, σε συνεργασία με την Ελβετική Συνομοσπονδία και τα καντόνια. Η SBB αναφέρει ότι η αύξηση του μεγέθους της παραγγελίας ήταν ο μόνος τρόπος για να αντικατασταθούν όλα τα τρένα που πρόκειται να αποσυρθούν από την κυκλοφορία τα επόμενα χρόνια. Η Stadler αναφέρει ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό στην ιστορία των ελβετικών σιδηροδρόμων.

Η Stadler θα κατασκευάσει 155 συρμούς για την SBB για την αντικατάσταση του στόλου των ηλεκτροκίνητων οχημάτων Domino. Η Stadler έχει δικαίωμα προαίρεσης για την κατασκευή επιπλέον 174 συρμών για την SBB. Η Thurbo θα παραλάβει 107 συρμούς, με δικαίωμα προαίρεσης για άλλους 40. Αυτά θα αντικαταστήσουν τα αρθρωτά τρένα που κυκλοφορούν σήμερα. Η RegionAlps θα εισάγει 24 συρμούς για να αντικαταστήσει τους υπάρχοντες στόλους Domino και Nina. Υπάρχει δικαίωμα προαίρεσης για 10 επιπλέον νέους συρμούς.

Η SBB αναφέρει ότι με την κοινή προσέγγιση στην προμήθεια και την αγορά ενός ομοιογενούς στόλου, η SBB, η Thurbo και η RegionAlps “απλοποιούν τις σιδηροδρομικές λειτουργίες και συμβάλλουν σημαντικά στη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και ελκυστικότητας των δημόσιων μεταφορών”.

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα