Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Τεχνολογία 5G θα αναπτυχθεί στον διατροπικό τερματικό σταθμό East-West Intermodal της Ουγγαρίας

Η East-West Intermodal Logistics Services υπέγραψε σύμβαση με τη Vodafone Ουγγαρίας και την Huawei Technologies Hungary για την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G στον διατροπικό τερματικό σταθμό East-West Gate (EWG) που κατασκευάζεται στο Fényeslitke της Ουγγαρίας.

Ο Péter Sztáray, υφυπουργός Πολιτικής Ασφάλειας και ο Károly Balázs Solymár, αναπληρωτής υφυπουργός Ψηφιοποίησης, συμμετείχαν επίσης στην τελετή υπογραφής.

Το υλικό που απαιτείται για το αναπτυξιακό έργο θα παρασχεθεί από την Huawei, ενώ η πλατφόρμα και η υποστήριξη του δικτύου θα παρασχεθούν από τη Vodafone Ουγγαρίας. Το έργο αποτελεί σημαντικό ορόσημο όχι μόνο στη στρατηγική ανάπτυξης του 5G της Ουγγαρίας, αλλά και στον τομέα της ψηφιοποίησης των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών.

“Η λειτουργική αποδοτικότητα του τερματικού σταθμού μπορεί να μεγιστοποιηθεί με τη χρήση της τεχνολογίας 5G. Θα δοθεί επίσης μια ευκαιρία για την έναρξη έργων Ε&Α και θα μπορεί να παρουσιαστεί η βιομηχανική εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας, η οποία μόλις εισέρχεται στην αγορά”, δήλωσε ο János Tálosi, διευθύνων σύμβουλος της East-West Intermodal Logistics Services.

Ο τερματικός σταθμός, ο οποίος θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2022, θα είναι ο πρώτος τερματικός σταθμός στην Ευρώπη που θα χρησιμοποιεί ιδιωτικό δίκτυο 5G για τις εσωτερικές επικοινωνίες και τη λειτουργία τεχνολογικών συσκευών. Θα είναι ο πρώτος τερματικός σταθμός στον κόσμο όπου οι πλήρως αυτοματοποιημένοι γερανοί του τερματικού σταθμού, οι οποίοι θα μπορούν να εκτελούν και λεπτές κινήσεις, θα ελέγχονται εξ αποστάσεως μέσω της τεχνολογίας 5G, γεγονός που αναδεικνύει τα οφέλη της τεχνολογίας 5G στην εφοδιαστική.

“Στόχος της ουγγρικής κυβέρνησης είναι να καταστήσει τη χώρα μας νικήτρια των σημερινών αλλαγών στην παγκόσμια αγορά. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, εστιάζουμε στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στις επενδύσεις και στις μειώσεις φόρων, καθώς μπορούν να καταστήσουν την οικονομία της Ουγγαρίας βιώσιμη και ανταγωνιστική και μακροπρόθεσμα. Ο τερματικός σταθμός East-West Gate, ο οποίος κατασκευάζεται στα ανατολικά σύνορα της χώρας, και το έργο τεχνολογικής ανάπτυξης, το οποίο μόλις ανακοινώθηκε, αποτελούν πολύ καλά παραδείγματα αυτών των προσπαθειών”, δήλωσε ο Péter Sztáray.

Η προσαρμοσμένη, υψηλής ασφάλειας δεδομένων τεχνολογία 5G καθιστά δυνατό τον ασύρματο τηλεχειρισμό σε πραγματικό χρόνο σε ολόκληρο τον χώρο του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων, αυξάνοντας σημαντικά την αποτελεσματικότητα και αλλάζοντας τις συνθήκες εργασίας.

Οι εργασίες κατασκευής του EWG ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2021. Ο τερματικός σταθμός βρίσκεται στα ουκρανο-ουγγρικά σύνορα σε μια έκταση 85 εκταρίων και θα αποτελέσει σημαντική υποδομή για τις εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Τελευταία Νέα

Συνέντευξη του προέδρου του ΟΣΕ στο TRT

Η συνέντευξη του Προέδρου του ΟΣΕ, Γιάννου Γραμματίδη στο TRT και στην εκπομπή «Κεντρική...

Κοινή ανακοίνωση ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    ΑΘΗΝΑ 19/9/2024 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Αγαπητοί Επιβάτες...

Φλωρίδης για τις δολιοφθορές στις γραμμές του ΟΣΕ: Οι δράστες θα πάνε μέσα για κακούργημα

Για τις νέες δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά της ΝΔ μίλησε σήμερα καλεσμένος στον ΣΚΑΪ...

Παρόμοια Θέματα