Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Ηνωμένο Βασίλειο: Η Network Rail χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα για τον εντοπισμό βλαβών στον σιδηρόδρομο

Η ομάδα αεροπορικών επιχειρήσεων της Network Rail πέταξε με επιτυχία ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέρα από την οπτική γραμμή όρασης (BVLOS) για 25 χιλιόμετρα πάνω από στεριά – η οποία πιστεύεται ότι είναι η πιο μακρινή πτήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Βρετανία.

Η δοκιμαστική πτήση – η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη 27 Οκτωβρίου) από το Bicester κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής East West Railway – αποτελεί το αποκορύφωμα 18 μηνών εργασίας. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την επιθεώρηση των σιδηροδρόμων με ασφάλεια, ταχύτητα και αποδοτικότητα.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα χρησιμοποιούνται εδώ και καιρό από τη Network Rail για τον εντοπισμό βλαβών στον σιδηρόδρομο, βοηθώντας στην πρόβλεψη και την πρόληψη των βλαβών για τον περιορισμό της διακοπής τ κυκλοφορίας των επιβατών, ενώ αποτελούν επίσης μια ασφαλέστερη μορφή συντήρησης, περιορίζοντας τον αριθμό των χειροκίνητων επιθεωρήσεων που πρέπει να διεξάγονται με τα πόδια.

Μέχρι τώρα, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πετούσαν πάνω από τον σιδηρόδρομο μόνο όταν βρίσκονταν σε καθαρή οπτική επαφή με τον χειριστή, και συνήθως μόνο για τέσσερα ή πέντε χιλιόμετρα κάθε φορά. Ενώ αυτό μπορεί να εξακολουθεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την επιθεώρηση της σιδηροδρομικής υποδομής της Βρετανίας, απαιτεί από την εμπλεκόμενη ομάδα να εγκατασταθεί πολλές φορές σε διαφορετικές τοποθεσίες. Η δυνατότητα πτήσης πέρα από την οπτική γραμμή όρασης επιτρέπει στην ομάδα εναέριας εκμετάλλευσης να επιθεωρεί τον σιδηρόδρομο σε πολύ μεγαλύτερη περιοχή, εξοικονομώντας παράλληλα πολύτιμο χρόνο και κόστος.


Η Rikke Carmichael, επικεφαλής των αεροπορικών επιχειρήσεων της Network Rail, δήλωσε: “Η εταιρεία έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί αερομεταφορές με τη βοήθεια του αεροσκάφους: “Αν και οι πτήσεις Beyond Visual Line of Sight θα μας παρέχουν τελικά πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες, αξίζει να τονίσουμε ότι αυτή ήταν μια πτήση απόδειξης του εγχειρήματος και ότι η μετάβαση στη χρήση του BVLOS ως συνήθης λειτουργία θα πάρει κάποιο χρόνο.

“Παρ’ όλα αυτά, η χθεσινή ημέρα ήταν ένα σημαντικό ορόσημο και θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μου για όλη τη σκληρή δουλειά που έκανε για το έργο αυτό τα τελευταία δύο χρόνια. Τώρα θα στρέψουμε την προσοχή μας στη συμφωνία μιας στρατηγικής για τη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών τόσο VLOS όσο και BVLOS, και μετά θα θελήσουμε να συνεργαστούμε με τη βιομηχανία για την επόμενη συναρπαστική φάση, κατά την οποία το BVLOS θα γίνει άλλη μια υπηρεσία ρουτίνας που παρέχει η ομάδα Air Ops στην εταιρεία”.

Ένα ελικόπτερο της Network Rail πέταξε επίσης μαζί με το drone για να δοκιμάσει αν τα δύο μπορούν να συνεργαστούν και αν τα αντίστοιχα συστήματά τους αναγνωρίζουν το ένα το άλλο. Αποδείχθηκε ότι όντως συνεργάστηκαν αποτελεσματικά. Τα δεδομένα που κατέγραψε το ελικόπτερο θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός “ψηφιακού διδύμου” του σιδηροδρόμου που πετούσε από πάνω του

ΠΗΓΗrailuk.com

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα