Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
No menu items!

Η Deutsche Bahn προχωρά στη βιομηχανική τρισδιάστατη εκτύπωση για ταχύτερη και ευκολότερη συντήρηση τρένων

Η Deutsche Bahn άρχισε να χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τους δικούς της τρισδιάστατους εκτυπωτές μεγάλου μεγέθους, προκειμένου να διευκολύνει και να επιταχύνει τη συντήρηση των οχημάτων.

Η Deutsche Bahn ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη βιομηχανική τρισδιάστατη εκτύπωση για εξαρτήματα και εργαλεία για την επισκευή τρένων. Η εταιρεία εγκαθιστά ισχυρούς τρισδιάστατους εκτυπωτές μεγάλου μεγέθους στα εργαστήρια συντήρησης στη Νυρεμβέργη και στο Neumünster. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να σχεδιάζουν και να εκτυπώνουν τα δικά τους εργαλεία καθώς και πλαστικά ανταλλακτικά για τα τρένα.

Η τρισδιάστατη εκτύπωση αποτελεί βασική τεχνολογία για τη DB, δήλωσε η εταιρεία, επιτρέποντάς της να έχει τα σωστά ανταλλακτικά στη διάθεσή της, ανεξάρτητα από προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού και ελλείψεις πρώτων υλών. Με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας, η Deutsche Bahn ελπίζει να αυξήσει τη διαθεσιμότητα του στόλου της. Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι η μέθοδος αυτή είναι ταχύτερη, πιο αποδοτική ως προς τους πόρους και μερικές φορές ακόμη και φθηνότερη από τη χρήση συμβατικών μεθόδων κατασκευής.

Η Deutsche Bahn έχει εκτυπώσει περισσότερα από 26.000 τρισδιάστατα εκτυπωμένα εξαρτήματα για συνολικά 300 διαφορετικές εφαρμογές από το 2015. Τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα αντικείμενα κυμαίνονται από απλούς πλαστικούς γάντζους για παλτά μέχρι μεταλλικά εξαρτήματα βάρους 17 κιλών για τρένα ICE. Μέχρι τώρα αυτά τα εξαρτήματα εκτυπώνονταν με εξωτερική βοήθεια. Τώρα, η DB επεκτείνει τη χρήση της τρισδιάστατης εκτύπωσης και κατασκευάζει όλο και περισσότερα από τα αντικείμενα μόνη της. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Deutsche Bahn έχει ενσωματώσει την τρισδιάστατη εκτύπωση ως αναπόσπαστο μέρος του εκπαιδευτικού της προγράμματος στα εργοστάσια.

Η Daniela Gerd tom Markotten, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της DB για την ψηφιοποίηση και την τεχνολογία, δήλωσε:
“Τα τρένα μας πρέπει να κυκλοφορούν για τους πελάτες μας και όχι να στέκονται στο αμαξοστάσιο. Με την τρισδιάστατη εκτύπωση, μπορούμε να προμηθεύουμε ταχύτερα ανταλλακτικά και να αναπαράγουμε εμείς οι ίδιοι,εξαρτήματα που δεν είναι πλέον διαθέσιμα . Με κάνει υπερήφανο όταν βλέπω πόσες ιδέες έχουν αναπτύξει οι υπάλληλοί μας για τη χρήση της τρισδιάστατης εκτύπωσης και αναπτύσσουν συνεχώς νέες”.

Τρισδιάστατα εκτυπωμένα εξαρτήματα: Εργαλεία & Βοηθήματα

Στο εργαστήριο συντήρησης της DB στη Νυρεμβέργη, η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων εκτυπώνει εργαλεία και βοηθητικές συσκευές που διευκολύνουν τους εργαζόμενους στην εκτέλεση των εργασιών τους. Σε αυτά περιλαμβάνονται στένσιλ με τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν εικονογράμματα ή να καλυφθούν οι προβολείς κατά τη βαφή των τρένων. Κατά συνέπεια, αυτά τα στένσιλ εξοικονομούν χρόνο, καθώς αποφεύγεται η ανάγκη προσαρμογής ή κάλυψης και κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμο υλικό.

Με τα στένσιλ, η κόλληση των αριθμών των καθισμάτων διαρκεί τρία λεπτά αντί για οκτώ. Στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού, οι περίπου 8.700 αριθμοί καθισμάτων και για τα 58 ICE Is που πρόκειται να ανακαινιστούν στη Νυρεμβέργη θα απαιτήσουν τώρα 730 ώρες λιγότερες για να κολληθούν.

Τα βοηθήματα συναρμολόγησης εκτυπώνονται επίσης στη Νυρεμβέργη. Αυτά μπορούν να διευκολύνουν το σφίξιμο βιδών που είναι δύσκολα προσβάσιμες και αυτό επίσης εξοικονομεί χρόνο. Οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις για νέες εφαρμογές σε έναν εσωτερικό διαγωνισμό της DB.

Τρισδιάστατα εκτυπωμένα εξαρτήματα: Ανταλλακτικά

Στο εργαστήριο συντήρησης στο Neumünster, η DB θα κατασκευάζει πλαστικά ανταλλακτικά για τα τρένα της. Αυτά περιλαμβάνουν γρίλιες εξαερισμού, χειρολαβές και καλύμματα. Ορισμένα από αυτά τα ανταλλακτικά δεν είναι πλέον διαθέσιμα και μπορούν να αποκτηθούν μόνο μετά από πολύ μεγάλη περίοδο αναμονής ή με υψηλό κόστος. Οι μηχανές τρισδιάστατης εκτύπωσης στο Neumünster μπορούν να επεξεργαστούν υλικά που πληρούν τις ειδικές τεχνικές απαιτήσεις για τα εξαρτήματα των τρένων, όπως η ειδική αντοχή στη φωτιά.

Τελευταία Νέα

«Αγώνας δρόμου» για προαγωγές και ρουσφέτια στο παραπέντε της έλευσης της νέας διοίκησης της εταιρείας.

«Αγώνας  δρόμου» από συγκεκριμένα στελέχη για προαγωγές ,μετακινήσεις  και κάθε λογής ρουσφέτια λίγο πριν...

Τα νεότερα δεδομένα για τα σιδηροδρομικά τμήματα μεταξύ Ιάσμου – Πολύανθου (Π.Ε. Ροδόπης) και Μέστης – Αλεξανδρούπολης (Π.Ε. Έβρου)

Tα νεότερα δεδομένα για την παραλλαγή της χάραξης της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Ιάσμου –...

Παρόμοια Θέματα