Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Ο όμιλος Rail Cargo Group συνεχίζει την επέκτασή του στην Τουρκία

Η Rail Cargo Group εξετάζει την Τουρκία ως αγορά σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών και βλέπει πολλές δυνατότητες προς εξερεύνηση. Η εταιρεία με έδρα την Αυστρία έχει εκφράσει και στο παρελθόν την επιθυμία της να επεκταθεί στην Τουρκία. Ωστόσο, με την ευκαιρία της εμπορικής έκθεσης Logitrans που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, η εταιρεία θέλει να εδραιώσει ακόμη περισσότερο τη θέση της.

“Το 2020, η τουρκική αγορά έχει αναδειχθεί μαζί με την Ανατολική Ευρώπη ως οι μελλοντικές αγορές για τις ευρασιατικές σιδηροδρομικές μεταφορές”, είχε σχολιάσει ο Bernhard Ebner, επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας συνδυασμένων μεταφορών της RCG, σε συνέντευξή του . Το σχέδιο της εταιρείας για το 2021 ήταν να αυξήσει τη συχνότητα των δρομολογίων που δρομολογούνται μέσω Τουρκίας, ώστε να καταστεί δυνατή η δρομολόγηση περισσότερων εβδομαδιαίων τρένων εισαγωγών και εξαγωγών και συνδέσεων με την Κίνα.

Ήδη ηγέτης της αγοράς
Η RCG ισχυρίζεται ότι είναι ήδη μία από τις κορυφαίες εταιρείες της Τουρκίας στις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές. Συγκεκριμένα, η εταιρεία μεταφέρει περισσότερες από είκοσι εβδομαδιαίες intermodal αμαξοστοιχίες και πέντε συμβατικές αμαξοστοιχίες πολλαπλών φορτίων μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρώπης. Το τελευταίο δρομολόγιο που προστέθηκε σε αυτόν τον άξονα ήταν μεταξύ της Βουδαπέστης της Ουγγαρίας και του τερματικού σταθμού Köseköy κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Στην περίπτωση αυτή, η Βουδαπέστη λειτουργεί ως κόμβος που συνδέει προορισμούς της δυτικής, βόρειας και κεντρικής Ευρώπης με την Τουρκία μέσω των Βαλκανίων. Ωστόσο, το Köseköy λειτουργεί επίσης ως κόμβος. Η θέση του κοντά στην Κωνσταντινούπολη του επιτρέπει να δέχεται τρένα εισαγωγής/εξαγωγής από και προς την Ευρώπη. Επιπλέον, μπορεί να λειτουργήσει ως σημείο μεταφόρτωσης για τρένα που συνεχίζουν να ταξιδεύουν προς την κεντρική Ασία και την Κίνα.

Η συνεργασία της RCG με την Pasifik Eurasia, τον επίσημο διαμεταφορέα των τουρκικών σιδηροδρόμων, αποτελεί κλειδί υπό αυτή την έννοια. Οι δύο εταιρείες άρχισαν να συνεργάζονται τον περασμένο Ιούνιο με συγκεκριμένη στόχευση Θέλουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του Köseköy και να το καταστήσουν κόμβο στη διαδρομή διέλευσης του Νέου Δρόμου του Μεταξιού που διέρχεται από την Τουρκία. Η RCG αναλαμβάνει τη μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ της Ευρώπης και του τερματικού σταθμού, ενώ η Pasifik Eurasia είναι υπεύθυνη για τα τρένα μεταξύ του τερματικού σταθμού και των ασιατικών προορισμών.

Τελευταία Νέα

Θετική η Hellenic Train για τα χειμερινά δρομολόγια του τρένου του Πηλίου

Εποικοδομητική συνάντηση εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hellenic Train Roberto Rinaldo είχε ο...

Σ.Φ.Σ .Πρόσκληση για δήλωση συμμετοχής σε εκδρομή

Το τέλος Οκτωβρίου προσφέρεται για μία περιήγηση στην περιοχή που και οι δύο διάσημοι...

Παρόμοια Θέματα