Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022
No menu items!

Εργατικό κέντρο Λάρισας – άμεσα μέτρα για να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια της Τραινοσε

Άμεσα μέτρα για να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη κατάσταση με τις καθυστερήσεις των δρομολογίων Λάρισας – Θεσσαλονίκης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ», διεκδικεί το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας (ΕΚΝΛ)

Όπως αναφέρει το ΕΚΝΛ, «είχε επισημάνει εδώ και καιρό (1 χρόνο πριν) την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι που μετακινούνται καθημερινά στον άξονα Λάρισα – Θεσσαλονίκη με τον σιδηρόδρομο. Εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις και τις αφίξεις των δρομολογίων με συνέπεια οι συνάδελφοι να καθυστερούν στην προσέλευση στη δουλειά τους καθώς και στην επιστροφή στον τόπο κατοικίας τους. Το πρόβλημα ξεκίνησε μέσα στην περίοδο της πανδημίας από τη στιγμή που μεταφέρθηκαν οι ηλεκτροκίνητοι συρμοί της συγκεκριμένης γραμμής σε άλλες γραμμές στην Αττική και αντικαταστάθηκαν από παλιότερης τεχνολογίας (ντιζελοκίνητες) και πολύ πιο αργούς συρμούς. Η κατάσταση αυτή αφορά πάνω από 200 εργαζόμενους μόνο στον Νομό Λάρισας που μετακινούνται με το τρένο στη δουλειά τους, χωρίς να υπολογίσει κανείς τους υπόλοιπους από τις άλλες περιοχές».

Σημειώνει ότ, «το αποτέλεσμα είναι οι ίδιοι το πρωί πηγαίνοντας στη δουλειά να είναι ασυνεπείς και εκτεθειμένοι απέναντι στον εργοδότη τους, στις υπηρεσίες τους με ό,τι κινδύνους περιλαμβάνει αυτό για την εργασιακή τους σχέση. Ταυτόχρονα το απόγευμα είναι αναγκασμένοι να αναλώνουν πολύ περισσότερο χρόνο στη μετακίνησή τους, καθυστερώντας να επιστρέψουν στο σπίτι και στις οικογένειές τους. Η κατάσταση είναι τόσο τραγική που οι συνάδελφοι κυριολεκτικά δεν ξέρουν τι ώρα θα φύγουν και τι ώρα θα φτάσουν. Πολλές φορές η καθυστέρηση φτάνει και μέχρι μια ώρα επιπλέον στην αναμονή».

Επισημαίνει ότι «συγχρόνως ο συγχρωτισμός ειδικά στα πρωινά και μεσημεριανά δρομολόγια είναι πολύ αυξημένος, μεγαλώνοντας αντίστοιχα και τον κίνδυνο ειδικά στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που υπάρχει νέα έξαρση της πανδημίας. Με δεδομένο μάλιστα το γεγονός πως έχουν μειωθεί τα δρομολόγια τα δύο χρόνια της πανδημίας. Αυτά συμβαίνουν μάλιστα σε εργαζόμενους που κατά τα άλλα η κυβέρνηση απειλεί με πρόστιμα εάν δεν τηρούν υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται».

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας «σε επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε πριν έναν χρόνο στην εμπορική διεύθυνση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ της γνωστοποίησε ένα πρόβλημα που ήδη φυσικά γνώριζε. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση για το σε ποιες ενέργειες θα προβεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και μέρες οι συνάδελφοί μας που μετακινούνται σε άλλες πόλεις για την εργασία τους».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι «ως ΕΚΝΛ καλούμε τους εργαζόμενους μέσα από τη συλλογική οργάνωση στα σωματεία, τη συμμετοχή στη δράση τους να απαιτήσουν:

  • Να δοθεί άμεσα λύση ώστε να μεταφέρονται εγκαίρως οι συνάδελφοί μας στον τόπο εργασίας και κατοικίας τους και με ασφάλεια.
  • Να προσληφθεί άμεσα το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, να καλυφθούν όλα τα κενά.
  • Αποκλειστικά δημόσιο – σύγχρονο σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του λαού».

Τελευταία Νέα

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Σύγκρουση μηχανής με αμαξοστοιχία κοντά στη Λειβαδιά

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στο δίκτυο, υπήρξε σύγκρουση μίας μηχανής με την...

Σπ. Πατέρας, ΟΣΕ: Η κάλυψη αναγκών χρηματοδότησης και οι προσλήψεις προσωπικού οι κρίσιμες προτεραιότητες

H άμεση κάλυψη των αναγκών χρηματοδότησης και οι προσλήψεις προσωπικού αποτελούν τις κρίσιμες προτεραιότητες...

Ακυρώσεις δρομολογίων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ακυρώνονται για τη Δευτέρα τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1546, 1551, 1554, 1559 στο τμήμα Αθήνα- Χαλκίδα...

Παρόμοια Θέματα