Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
No menu items!

Η DB και η γερμανική κατασκευαστική βιομηχανία θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου

Οι ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ (DB) και οι ενώσεις που εκπροσωπούν τον κατασκευαστικό κλάδο δεσμεύτηκαν για στενότερη συνεργασία προκειμένου να συμβάλουν στην υλοποίηση της προγραμματισμένης στροφής της Γερμανίας προς το σιδηρόδρομο.

Μια δήλωση υπογράφηκε από τη DB, την Ομοσπονδιακή Ένωση Μεσαίων Κατασκευαστικών Επιχειρήσεων (BVMB), την Κύρια Ένωση της Γερμανικής Κατασκευαστικής Βιομηχανίας (HDB), την Κεντρική Ένωση της Γερμανικής Κατασκευαστικής Βιομηχανίας (ZDB) και τη Γερμανική Ένωση για την Προστασία από τον Θόρυβο στις Μεταφορές (DVLV).

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η DB σχεδιάζουν να επενδύσουν τουλάχιστον 170 δισ. ευρώ έως το 2030 για την ανανέωση του υφιστάμενου δικτύου, την ανακατασκευή και επέκταση των γραμμών, την εισαγωγή σταδίων του τακτικού χρονοδιαγράμματος Deutschlandtakt και του ψηφιακού σιδηροδρόμου της Γερμανίας.

Η DB και ο κατασκευαστικός κλάδος έχουν συμφωνήσει σε βασικές αρχές, οι οποίες, εκτός από την υψηλή διαφάνεια σχετικά με τον προγραμματισμένο όγκο των κατασκευών, αποσκοπούν κυρίως στην εξασφάλιση θεμιτού ανταγωνισμού στις διαδικασίες σύναψης συμβάσεων με τον όμιλο Bahnbau της DB, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την κατασκευή σιδηροδρομικών έργων.

Παράλληλα, οι εταίροι, μαζί με άλλες εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου, συμφώνησαν να συνεχίσουν το σχέδιο της μελλοντικής δράσης για την κατασκευή σιδηροδρόμων (Zib). Περισσότεροι από 100 εμπειρογνώμονες από σιδηροδρομικές κατασκευαστικές εταιρείες, ενώσεις και τη DB εργάζονται σε συνεργασία για την ανάπτυξη διασταυρούμενων λύσεων έργων για την κατασκευή, την πρόσληψη εξειδικευμένων εργαζομένων, την προστασία του κλίματος και τη βελτίωση της ποιότητας του σιδηροδρομικού δικτύου.

“Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε στη διάθεσή μας ένα ιστορικά υψηλό ποσό για μια πιο αποτελεσματική σιδηροδρομική υποδομή”, λέει ο κ. Ronald Pofalla, επικεφαλής της DB για τις υποδομές. “Σε στενή συνεργασία με τον κατασκευαστικό κλάδο, θα διασφαλίσουμε ότι θα μπορούμε να υλοποιούμε τα κατασκευαστικά έργα για τους πελάτες μας ακόμη ταχύτερα και καλύτερα. Για πιο φιλικές προς το κλίμα σιδηροδρομικές μεταφορές, εστιάζουμε στη διαφάνεια, τον θεμιτό ανταγωνισμό και τον διάλογο”.

Τελευταία Νέα

Γιατί δεν εκτελούνται δρομολόγια σε γραμμές που παρέδωσε ο ΟΣΕ;Τι συμβαίνει με το τροχαίο υλικό;

Και ενώ ο ΟΣΕ επίσημα έχει παραδώσει την γραμμή της Στυλίδας εδώ και σημαντικό...

Στο +10% οι εμπορευματικές σιδηροδρομικές μεταφορές Κίνας – Ευρώπης στο α’ 4μηνο του 2024

Αυξήθηκαν κατά 10% οι εμπορευματικές σιδηροδρομικές μεταφορές μεταξύ Κίνας – Ευρώπης, κατά το α’...

Επανακαθορίζεται η διαδικασία κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων εντός σχεδίου πόλεως για την εκτέλεση σιδηροδρομικών έργων

Επανακαθορίζεται η διαδικασία κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων εντός σχεδίου πόλεως για λόγους εκτέλεσης σιδηροδρομικών...

Παρόμοια Θέματα