Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Γαλλία και Βέλγιο δεσμεύονται να επαναλειτουργήσουν τις διασυνοριακές γραμμές

Ο Υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, κ. Jean-Baptiste Djebbari, και ο Βέλγος ομόλογός του, κ. Georges Gilkinet, υπέγραψαν στις 9 Δεκεμβρίου δύο δηλώσεις προθέσεων σχετικά με την επαναλειτουργία των διασυνοριακών σιδηροδρομικών γραμμών.

Η 15 χιλιομέτρων γραμμή Givet, Γαλλία, – Dinant, Βέλγιο, θα επαναλειτουργήσει για την επιβατική κίνηση, ενώ η περιοχή Grand Est της Γαλλίας έχει επίσης προωθήσει τη γραμμή ως εμπορευματική διαδρομή. Η γραμμή, η οποία ακολουθεί την κοιλάδα του Meuse και έχει σημαντικό τουριστικό δυναμικό, έκλεισε για τους επιβάτες το 1988 και για τις εμπορευματικές μεταφορές το 1989, αν και μια τουριστική υπηρεσία λειτούργησε μέχρι το 2000.

Η επαναλειτουργία της μονής γραμμής μήκους 20 χιλιομέτρων από τη Valenciennes, Γαλλία, στη Mons, Βέλγιο, για εμπορευματικές μεταφορές θα απαιτήσει την αποκατάσταση λιγότερων από 2 χιλιόμετρα γραμμής μεταξύ Blanc Misseron, Γαλλία, και Quievrain, Βέλγιο, η οποία έκλεισε το 1984. Το υπόλοιπο τμήμα της γραμμής θα εκσυγχρονιστεί επίσης.

Η γραμμή ηλεκτροδοτείται εντός του Βελγίου και εκτελεί ωριαία επιβατική υπηρεσία από το Quievrain προς τις Βρυξέλλες. Στη Γαλλία η γραμμή εξυπηρετεί το εργοστάσιο της Alstom στο Crespin, κοντά στα σύνορα, και ένα εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων της Toyota στο Onnaing. Η επαναλειτουργία της γραμμής θα επιτρέψει στην Toyota να αποστέλλει αυτοκίνητα για εξαγωγή μέσω Zeebrugge ή Αμβέρσας.

Δεν έχουν οριστεί ημερομηνίες για την επαναλειτουργία.

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα