Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Τι σχεδιάζει ο ΟΣΕ για τη σιδηροδρομική γραμμή της Πελοποννήσου

Επαναλειτουργεί το τμήμα Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο και συνδέεται με τον προαστιακό. Καμία εξέλιξη ακόμα για το τμήμα από Άργος μέχρι Καλαμάτα.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος σε ερώτηση που κατέθεσε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στο σιδηροδρομικό δίκτυο από την Καλαμάτα έως την Κόρινθο δια μέσω του άξονα Τρίπολης – Άργους – Ναυπλίου, καθώς και στα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη που θα αποκομίσει η Πελοπόννησος. Η απάντηση ήρθε από τον υφυπουργό, Μιχάλη Παπαδόπουλο, ο οποίος ανέφερε πως θα επαναλειτουργήσει το τμήμα Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο, το οποίο θα συνδέεται με τον προαστιακό, ενώ για το Τρίπολη – Άργος – Καλαμάτα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη ακόμα για άμεση επαναλειτουργία.

Η απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών

«Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης, σας γνωρίζουμε ότι για το τμήμα ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΑΡΓΟΣ – ΝΑΥΠΛΙΟ, ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος Ανώνυμη Εταιρεία (ΟΣΕ ΑΕ) προτίθεται να προχωρήσει στην επαναλειτουργία της υπάρχουσας μετρικής Σιδηροδρομικής Γραμμής με πρόβλεψη μετεπιβίβασης στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κορίνθου για σύνδεση με τον προαστιακό.

Πρόσθετα σας γνωρίζουμε ότι έχει αποσταλεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου Πρόσκληση για υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για το έργο: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ / ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΙΔ/ΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΑΡΓΟΣ – ΝΑΥΠΛΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ» και εκπονούνται από την ΟΣΕ ΑΕ οι σχετικές προαπαιτούμενες μελέτες (σκοπιμότητας, τεύχη δημοπράτησης κλπ).

Η επαναλειτουργία της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα ΑΡΓΟΣ – ΤΡΙΠΟΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ είναι στον σχεδιασμό από την ΟΣΕ ΑΕ και, εφόσον εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, προτίθεται να προχωρήσει στην εκπόνηση σχετικής μελέτης Ανάλυσης Κόστους Οφέλους».

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα