Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021
No menu items!

Ανάγκη φροντίδας και ανάδειξης για τους ιστορικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς του Έβρου

 Επιστολή του βουλευτή προς τον Πρόεδρο και Δ.Σ. του ΟΣΕ,  Σπυρίδωνα-Κλέαρχο Πατέρα  

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, κ.Πατέρα, ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας Αν.Δημοσχάκης, θέτει το ζήτημα της ταυτόχρονης αποκατάστασης & ανακαίνισης των Σιδηροδρομικών Σταθμών Αλεξ/πολης, Διδ/χου & Πυθίου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το συγκεκριμένο θέμα έχει τεθεί στο παρελθόν τόσο με επιστολή προς τους Υπουργούς Υποδομών- Μεταφορών, Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, καθώς επίσης και κατά την συνάντησή του με τον τότε Δ.Σ. του ΟΣΕ, κ.Κων/νο Σπηλιόπουλο.

Μάλιστα στην εν λόγω συνάντηση διατυπώθηκε η δέσμευση για την ολοκλήρωση της υπάρχουσας προμελέτης εντός του έτους, και εν συνεχεία την υποβολή πλήρους φακέλου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ για ένταξη του έργου στο τρέχον ΕΣΠΑ.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι οι Σ.Σ. Αλεξ/πολης, Διδ/χου & Πυθίου αποτελούν τα μοναδικά εναπομείναντα σε ολόκληρο το δίκτυο κτίρια, είναι πανομοιότυπα,  & της ίδιας περιόδου που διακρίνονται από ομοιόμορφη τεχνοτροπία & αρχιτεκτονική η οποία ανάγεται στις αρχές του 20ου αιώνα!

Ο βουλευτής ζητά για οικονομικούς, εθνικούς, στρατηγικούς και ιστορικούς λόγους, να ενταχθούν όλοι οι προαναφερόμενοι Σταθμοί σε μια ενιαία διαγωνιστική διαδικασία μελετών, προκειμένου να δρομολογηθεί η ταυτόχρονη αποκατάσταση κι ανάδειξη αυτών.

Υπογραμμίζει δε ότι η συγκεκριμένη ανάδειξη αποτελεί προϋπόθεση για την λειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου στον Έβρο, ένα καθολικό αίτημα των Εβριτών, το οποίο εμφατικά του έθεσαν οι κάτοικοι των Δικαίων Τριγώνου στην πρόσφατη επίσκεψή του (6/6).

Κλείνοντας αναφέρει ότι το ενδεχόμενο κατάρρευσης των πληγωμένων κτιριακών συγκροτημάτων στο Διδυμότειχο και στο Πύθιο θα αποτελέσει μια καταστροφική εξέλιξη για την οικονομική & συγκοινωνιακή ανάπτυξη της περιοχής, αναντίστοιχη με την ιστορία του ΟΣΕ.

Τελευταία Νέα

Η καθημερινή διέλευση τρένων μέσα από πολυσύχναστη γειτονιά. Έγινε πόλος έλξης τουριστών και ακόμη πιο επικίνδυνη…

Σε ένα πολύ στενό δρόμο, έκτασης περίπου 500  μέτρων σε γειτονιά της πόλης Ανόι στο Βιετνάμ, περνάνε καθημερινά τρένα....

Υβριδικές μηχανές θα λειτουργούν στον νορβηγικό σιδηρόδρομο

Η CargoNet, νορβηγική εταιρεία σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών, θα αρχίσει να χρησιμοποιεί δύο υβριδικές μηχανές...

Η Αίγυπτος αυξάνει τις τιμές των εισιτηρίων των τρένων κατά 300%.

Η αιγυπτιακή Εθνική Αρχή Σιδηροδρόμων ανακοίνωσε αύξηση 300% στην τιμή των εισιτηρίων για την...

Παρόμοια Θέματα